Louis van Gaal lyrisch over het leven in Engeland

REUTERS
Trainer Louis van Gaal van Manchester United heeft zijn laatste persconferentie van het jaar gebruikt om een lofrede te houden over het leven in Engeland. "Het leven hier is geweldig,'' zei de voormalig bondscoach van Oranje. "Ik ontmoet alleen maar vriendelijke mensen op straat en in de restaurants waar ik kom. Ook het eten is geweldig en de wijnkaart fantastisch. Verder heb ik aardige buren. Kortom; ik leef in een geweldige omgeving.''

De coach is ook tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg, die na een stroeve start de weg omhoog heeft gevonden en momenteel derde staat in de Premier League met 36 punten, tien minder dan koploper Chelsea. "We voldoen aan de verwachtingen die we bij aanvang hebben uitgesproken. De ploeg speelt iedere week beter, dus 2015 kunnen we met een open blik tegemoet zien,'' zei Van Gaal, die morgen met de Mancunians aantreedt tegen Stoke City.

In dat duel kan Van Gaal mogelijk weer over Angel di María beschikken. De Argentijn traint weer mee met de groep na een blessure aan het bekken.