Liverpool speelt kwartfinale League Cup én WK voetbal voor clubs op dezelfde dag

Jürgen Klopp
AFP Jürgen Klopp
Liverpool-coach Jürgen Klopp maakte vorige week heel wat misbaar na de spectaculaire League Cup-overwinning tegen Arsenal (5-5). Door de kwalificatie voor de kwartfinale kwam er een extra duel bij in december. Een maand waarin ‘The Reds’ al deelnemen aan het WK voor clubs in Qatar. “Als er geen oplossing uit de bus komt, trekken we ons terug uit de League Cup”, vertelde Klopp. En die ‘oplossing’ is er nu. Liverpool speelt twee matchen op één dag. 

Ondanks het betoog van Klopp, die stelde dat Liverpool niet met twee teams tegelijk kan spelen, zal de Engelse club het dan toch zo moeten doen. “Op dinsdag 17 december zal één team deelnemen aan het WK voor clubs, een andere selectie (waarschijnlijk het B-team met jeugdspelers, red.) neemt het op tegen Aston Villa in de kwartfinale van de Carabao Cup”, klinkt het op de website van Liverpool. “Dit is geen ideaal scenario. Andere datums werden bekeken, maar die bleken niet opportuun. Dit is de beste oplossing voor iedereen.” 

Klopp was sceptisch na de kwalificatie voor de kwartfinale in de League Cup: 

Liverpool won van Arsenal na een spektakelmatch.
AP Liverpool won van Arsenal na een spektakelmatch.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef van riel

  Wat is eigenlijk het probleem? League cup wordt toch telkens met b- of zelfs c-elftal gespeeld!

 • Kevin van Goethem

  Dat is wel een schande.

 • Sjonny Martero

  Beter forfait geven in plaats van af te gaan.

 • Sammy Borgoo

  Dit is de fout van de FIFA en UEFA bij het opstellen van de kalenders bij het begin van het voetbalseizoen.Vanaf oktober speelt Liverpool zowel in midweek als in weekend wedstrijden in Premier League, Champions League, FA Cup en League Cup. Komt daar nu nog het WK voor clubs bij en vele spelers doen er nog interlands bij. Kan Jürgen Klopp zeker wel begrijpen !!