Liverpool smeert Man City na geweldige topper eerste verlies aan: 4-3. Guardiola: "Dit hoort erbij"

epa
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
4
3
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Het is gebeurd. Manchester City heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op Anfield nam Liverpool -dankzij enkele heerlijke doelpunten- de scalp van De Bruyne en co: 4-3. De troepen van Jurgen Klopp komen zo op gelijke hoogte met Chelsea en Man United.
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Sadio Mané vervangen door Ragnar Klavan
Gele kaart voor James Philip Milner
Doelpunt Ilkay Gündogan
Mohamed Salah vervangen door Adam David Lallana
Doelpunt Bernardo Silva
Emre Can vervangen door James Philip Milner
Gele kaart voor Fernando Luis Rosa
Raheem Shaquille Sterling vervangen door Bernardo Silva
Gele kaart voor Raheem Shaquille Sterling
Doelpunt Mohamed Salah
Gele kaart voor Nicolás Hernán Gonzalo Otamendi
Doelpunt Sadio Mané
Gele kaart voor Roberto Firmino Barbosa de Oliveira
Doelpunt Roberto Firmino Barbosa de Oliveira
Doelpunt Leroy Sané
Fabian Delph vervangen door Danilo Luiz da Silva
Doelpunt Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain

nabeschouwing

afp

Kompany raakte niet tijdig fit en Mignolet werd ietwat verrassend naar de bank verwezen. "Als Karius goed presteert, dan blijft hij in doel", klonk het vooraf bij Jurgen Klopp. Maar dat deed de Duitse goalie niet. Zijn team deed het wel goed. Liverpool begon gretig aan de partij en dat enthousiasme werd al snel beloond dankzij een knap doelpunt van Alex Oxlade-Chamberlain. 'The Ox' met een versnelling en een grondscherende afstandsknal in de verste hoek. Een stevige waarschuwing voor de troepen van Guardiola, waarna De Bruyne een versnelling hoger schakelden.

Karius niet vrijuit
Op naar de 1-0-ruststand? Neen. Gomez verkeek zich op een crosspass van Walker, waarna de snelle winger Sané naar binnen kon komen. De Duitser kapte vervolgens Matip uit en vloerde Karius in de korte hoek. Snoeihard, maar de vervanger van Mignolet ging allesbehalve vrijuit.


Ook veel animo in de tweede helft. Man City kwam dan wel het best uit de kleedkamer, maar plots stond de thuisploeg nog voor het uur op voorsprong. Stones liet zich na een steekpass van Oxlade-Chamberlain pijnlijk aftroeven door Firmino, waarna de Braziliaan de 2-1 op heerlijke wijze voorbij Ederson lepelde. Het begin van enkele fantastische minuten voor de manschappen van Klopp.

Geweldige tweede helft
Niet veel later stond Anfield op z'n kop. Otamendi verspeelde het leer aan Salah, die vervolgens Mané bediende. De Senegalees twijfelde niet en trapte met z'n mindere linker de 3-1 prinsheerlijk in de winkelhaak. Even daarvoor had Mané ook al de paal geviseerd. En het was nog niet gedaan. Halverwege de tweede helft leverde Ederson zomaar in bij Salah, cadeautje aangenomen. Dankzij een geweldige lob stond de 4-1 zowaar op het scorebord. De Bruyne en co knock-out.


En toch werd het nog spannend. Vijf minuten voor affluiten milderde Bernardo Silva tot 4-2. Geen probleem, tot plots in minuut negentig de 4-3 viel. Doelpuntenmaker: Gündogan. Het zorgde alsnog voor een prangende slotfase, maar 'The Reds' hielden stand. Liverpool komt zo op gelijke hoogte met Chelsea en Man United, al moeten de troepen van Mourinho morgen nog een partij tegen Stoke City afwerken. Mits een overwinning nadert United tot op twaalf punten van 'The Citizens'.

ap

Het was voor City dit seizoen de eerste verliespartij na een ongeslagen reeks van 22 competitieduels (twintig overwinningen en twee draws). In de Premier League bleef de ploeg van Guardiola in totaal dertig wedstrijden op rij zonder nederlaag. City had na Arsenal (2003-2004) de tweede ploeg willen worden die de Engelse titel ongeslagen zou winnen. "Ik heb in mijn loopbaan vele prijzen gewonnen en daarbij altijd punten verspeeld en wedstrijden verloren'', lichtte Guardiola toe. "Dat is nu niet anders. Elke ploeg vecht ergens voor, voor de Champions League, voor de titel, voor lijfsbehoud. We spelen veel wedstrijden en een keer verliezen hoort er dan gewoon bij."

"We hadden de match in handen bij 1-1, maar onze afwerking liet te wensen over. En dan werd het heel snel 4-1", aldus Guardiola. "Je moet standvastig blijven als je doelpunten incasseert, en wij waren gewoon niet solide genoeg. Dit soort situaties moet je doorstaan in het seizoen. De realiteit is dat we verloren hebben en dat we één week de tijd hebben om ons te herpakken en de wedstrijd tegen Newcastle voor te bereiden."

De Man City-coach bewierookte vervolgens zijn tegenstander: "Alle lof voor Liverpool. We weten dat het moeilijk is tegen de ploegen van Jürgen Klopp, die heel agressief spelen. Tot slot wou Guardiola niet gezegd hebben dat de titel al binnen is: "Tijdens elke persconferentie hoor ik dat de Premier League al gespeeld is, en telkens zeg ik neen. De competitie is nog niet beslist."

reuters
reuters
reuters

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Einde partij! Het was nog even bibberen voor Liverpool, maar de eerste seizoensnederlaag van ‘The Citizens’ is een feit: 4-3. voor het voetbal.

substitution

Sadio Mané vervangen door Ragnar Klavan

Ragnar Klavan komt in de plaats van Sadio Mané

yellow_card

Gele kaart voor James Philip Milner

Gele kaart James Milner

goal

Doelpunt Ilkay Gündogan

Klassegoal Gündogan!
Wat een heerlijke doelpunten vandaag! Na een geweldige aanval neemt Gündogan met de borst het leer aan in de zestien en trapt vervolgens zowaar de 4-3 voorbij Karius. Heerlijk en snel uitgevoerd door de Duitser. Liverpool bibbert.

substitution

Mohamed Salah vervangen door Adam David Lallana

Adam Lallana komt in de plaats van Mohamed Salah

goal

Doelpunt Bernardo Silva

Bernardo Silva maakt er 4-2 van!
Agüero zet een mooie aanval op, waarna het leer met een gelukje in de voeten van Bernardo Silva belandt. De Portugees trapt nadien de 4-2 loepzuiver voorbij Karius. Toch opnieuw een klein beetje spanning in de partij.

substitution

Emre Can vervangen door James Philip Milner

James Milner komt in de plaats van Emre Can

Applaus voor linksachter
Over enthousiasme gesproken. Linksback Andrew Robertson steekt zowat het hele veld over om stevig door te jagen. Hij heeft uiteindelijk wel een fout nodig om de bal af te snoepen. Handen op elkaar voor de inspanning.

yellow_card

Gele kaart voor Fernando Luis Rosa

Gele kaart Fernandinho

substitution

Raheem Shaquille Sterling vervangen door Bernardo Silva

Bernardo Silva komt in de plaats van Raheem Sterling

yellow_card

Gele kaart voor Raheem Shaquille Sterling

Gele kaart Raheem Sterling

goal

Doelpunt Mohamed Salah

GOAL! Salah straft blunder Ederson af
De blunders van Man City worden allemaal afgestraft. Dit keer speelt Ederson zomaar in bij Salah, de Egyptenaar twijfelt niet en trapt het leer heerlijk binnen. Klopp wordt helemaal gek: 4-1.

afp
yellow_card

Gele kaart voor Nicolás Hernán Gonzalo Otamendi

Gele kaart Nicolás Otamendi

goal

Doelpunt Sadio Mané

Fantastische goal Mané
Anfield wordt gek. Otamendi verspeelt de bal aan Salah, die vervolgens Mané bedient. De Senegalees twijfelt niet en trapt met z’n mindere linker de 3-1 in de winkelhaak. Heerlijke goal! Wat nu, Man City?

reuters
reuters
reuters
yellow_card

Gele kaart voor Roberto Firmino Barbosa de Oliveira

Gele kaart Roberto Firmino

goal

Doelpunt Roberto Firmino Barbosa de Oliveira

Firmino lepelt 2-1 voorbij Ederson
Stones laat zich na een steekpass van Oxlade-Chamberlain pijnlijk aftroeven door Firmino, waarna de Braziliaan de 2-1 op heerlijke wijze voorbij Ederson werkt.

reuters

Tweemaal Ederson
Na een hoekschop komt het leer in de voeten van Salah. De Egyptenaar haalt vervolgens snoeihard uit, maar raakt niet voorbij Ederson. Ook nadien heeft de Braziliaan een prima redding in huis op een knal van Oxlade-Chamberlain.


Otamendi kopt op de lat
Otamendi klimt hoger dan Firmino en kopt een hoekschop van Sané tegen de dwarsligger. Liverpool ontsnapt.

reuters
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Beide teams zijn er opnieuw aan begonnen. Wie gaat er op Anfield met de volle buit aan de haal?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Rusten geblazen! Na een sterk begin van Liverpool nam Man City het heft in handen. Beide teams duiken zo met een 1-1-gelijkspel richting kleedkamers. Doelpuntenmakers: Alex Oxlade-Chamberlain en Leroy Sané.

goal

Doelpunt Leroy Sané

GOAL! Sané klopt Karius in korte hoek
Gomez miskijkt zich op een lange pass van Walker. Sané profiteert optimaal en vloert Karius vervolgens in de korte hoek. Geen flater, maar helemaal vrijuit ging de Liverpool-doelman ook niet bij de gelijkmaker.

Salah op Ederson
De thuisploeg komt terug beter in de partij. De bedrijvige Salah krijgt iets te veel ruimte en trapt zo richting doel, Ederson brengt makkelijk redding. Valt er nog een doelpunt in de eerste helft?

afp
reuters

Schotje De Bruyne
Na een knappe aanval van de bezoekers komt het leer bij de Bruyne. De Rode Duivel haalt nadien uit vanop zo’n 25 meter, maar zijn schot is te zacht en te centraal om Karius te verrassen.

substitution

Fabian Delph vervangen door Danilo Luiz da Silva

Blessure Delph
Na een tackle van doelpuntenmaker Oxlade-Chamberlain heeft Delph zich geblesseerd. De Engelsman kon in eerste instantie verder, maar moet nu toch naar de kant. Danilo komt hem vervangen.

Afgeweken bal Sané
De eerste corner van de partij is een feit. Sané haalt uit, waarna zijn schot afwijkt op het been van Lovren. Gelukkig voor de thuisploeg dwarrelt de bal naast het doel van de Liverpoolse goalie.

reuters

Agüero komt net tekort op voorzet De Bruyne
De Bruyne draait zich knap vrij en probeert Agüero met een strakke voorzet te bedienen, maar de Argentijn komt net tekort om de gelijkmaker voorbij Karius te glijden.


Salah duwt naast
De Bruyne en co hebben het niet onder de markt tegen een gemotiveerd Liverpool. Salah heeft een knappe actie in huis, maar duwt het leer vervolgens naast de kooi van Ederson.

goal

Doelpunt Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain

GOAL! Alex Oxlade-Chamberlain knalt Liverpool op voorsprong
Alex Oxlade-Chamberlain loopt zich een baan tussen de City-verdediging en vloert doelman Ederson met een gekruist schot: 1-0. Een eerste nederlaag in de maak voor de troepen van Guardiola?

reuters
reuters

De Bruyne zorgt voor gevaar
De Bruyne komt voor het eerst aan de bal en bedient Sterling met een listig balletje. Die laatste gaat vervolgens na licht contact neer in de zestien. Scheidsrechter André Marriner ziet er geen graten in.


Geweldige pass Firmino
Liverpool eist ondanks de hoge druk van ‘The Citizens’ de bal op. Firmino stuurt Mané met een technisch hoogstandje de diepte in, maar de Senegalees kan de geweldige pass niet verzilveren.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt op Anfield. Boekt Liverpool negen op negen in eigen huis? Of verstevigt Man City zijn leiderspositie? Mits een overwinning zetten De Bruyne en co eerste achtervolger Man United op achttien punten.


Opstelling Man City
De elf van Guardiola: Ederson, Kyle Walker, John Stones, Nicolas Otamendi, Fabian Delph, Kevin De Bruyne, Fernandinho, Ilkay Gündogan, Raheem Sterling, Sergio Agüero en Leroy Sané.

Opstelling Liverpool
De elf van Klopp: Loris Karius, Joe Gomez, Joel Matip, Dejan Lovren, Andrew Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain, Emre Can, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Van Dijk zal niet spelen door een blessure aan de hamstrings.

Klopp: "Als Karius goed presteert, dan blijft hij in doel"
Mignolet ging net voor Kerstmis in de fout in de topper tegen Arsenal. Zijn laatste match speelde hij op 1 januari tegen Burnley. En de kans bestaat dat onze landgenoot ook na vandaag tweede keus blijft, zo liet coach Klopp uitschijnen. "Dit is wat je moet doen met doelmannen. Normaal zou ik zeggen dat het enkel een beslissing is voor vandaag, maar als Loris goed presteert, dan blijft hij in doel."


Geen Mignolet
Geen Simon Mignolet tussen de palen in de topper tegen leider Manchester City. Jurgen Klopp kiest verrassend voor Loris Karius. Het is niet de eerste keer dat Klopp met zijn doelmannen roteert. In het begin van het seizoen, voor Arsenal, opteerde de Duitser ook al eens voor landgenoot Loris Karius, keeper die anderhalf jaar geleden op zijn voorspraak naar Anfield kwam.

Tot op heden is Mignolet nog altijd de nummer een in de Premier League, maar in de Champions League en de bekercompetities krijgt Karius de voorkeur. Ondanks meer dan 200 matchen in het shirt van Liverpool is het krediet van Mignolet broos. Hoe constant hij de zes maanden ervoor mag hebben gepresteerd, bij elke fout duikt zijn rating meteen weer het rood in. En dan duikelen ze niet die goede reddingen tussenin op, dan wel selectief de blunders van de afgelopen vijf jaar. 't Is de stempel waar de Rode Duivel niet van af raakt: sinds zijn eerste seizoen heet hij 'niet goed genoeg voor Liverpool'.

Nochtans is hij een betere keeper dan zijn reputatie over het Kanaal doet vermoeden. Ook Klopp is niet de grootste fan. Liever had hij hem anderhalf jaar geleden vervangen door zijn poulain, Loris Karius, maar die brak eerst zijn arm en overtuigde vervolgens niet. Mignolet vocht terug. Voor de zoveelste keer. De bikkelharde kritiek en de vicieuze cirkel der twijfels doen pijn, maar mentaal is Mignolet wel gepantserd: zo snel krijg je hem niet klein. Binnen de club is hij liever gezien dan erbuiten. Het is die appreciatie die telt.

reuters
afp
photo_news12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • John Klop

  Ah de gekochte ploeg???? Ik wist niet dat die van Liverpool allemaal eigen kweek waren ???? Reageer eens serieus mensen ipv altijd venijnige reacties te posten! Was leuke match om te kijken en vergeet niet dat als de match nog 5 min langer had geduurd er mss 4-4 op het bord had gestaan.

 • David Lievens

  Klopp is echt zwaar gedaald in mijn achting. Maar blijven pushen voor Karius die keer op keer de mist ingaat, maar het is zijn poulain. Mignolet zou beter vertrekken, dat em dan Europees voetbal misloopt met Karius in doel.

 • CHRISTIANA DE GEEST

  Karius en klopp hebben de zelfde manager, ik vind het zielig hoe hij Mignolet behandeld. Maken dat ge daar weg zijt Simon!!!!!!

 • Alfons Verbist

  Het lijkt er op dat Klopp de klopper heeft gevoeld. Karius de voorkeur geven op Mignolet is ruikend naar vriendenpolitiek. Karius heeft trouwens vandaag weer geen goede wedstrijd geleverd. Is niet constant in zijn prestaties en lijkt soms op fluwelen benen op zijn lijn te staan. Dus Patrick van mij krijg je gelijk. En als chef sport niet eens is met deze correcte mening, dan laat hij het net als de drie vorige achterwege.

 • Saelens Nico

  die karius is bijlange zo goed niet als onze simon ! klopp is 'n bevooroordeelde coach !