Liverpool, met geweldige Alexander-Arnold, zet suprematie in de verf bij nummer twee Leicester

Jurgen Klopp kan en mag de titel met dit Liverpool niet meer uit handen geven.
AP Jurgen Klopp kan en mag de titel met dit Liverpool niet meer uit handen geven.
Leicester City
LEI
Leicester City LEI
0
4
Liverpool LIV
LIV
Liverpool
Met de groeten van Bobby en Trent. Er is geen houden aan. Liverpool stoomt gewoon door. Op koers voor 100 punten, op weg naar een eerste landstitel sinds 1989. Bij achtervolger Leicester drukte Liverpool zijn suprematie uit. Ook in de cijfers.

Een ploeg kan Liverpool van de titel houden: Liverpool zelf. De kloof met Manchester City bedraagt tot vrijdagavond 14 punten. Die op Leicester op papier 13, virtueel 16. Ook The Foxes konden de titelstrijd niet spannend houden. Onder de voet gelopen vorige zaterdag door Kevin De Bruyne en co., gisteren door Bobby Firmino, Trent Alexander-Arnold en kornuiten.

Dat heet brutaal van een wolk geklopt worden. Ook Youri Tielemans en Dennis Praet ondervonden de voorbije week hoe het voelt een maatje te klein te zijn. Liverpool en City, dat is wereldtop. The Reds nog iets straffer. Al morste een nonchalante Mo Salah wel met kansen.

Youri Tielemans in een poging vuur in Leicester te krijgen.
AP Youri Tielemans in een poging vuur in Leicester te krijgen.

Aan de rust had de match gespeeld moeten zijn. Liverpool had in Leicester niet eens zijn vijfde vitesse nodig. Altijd in controle. James Milner legde met zijn eerste baltoets vanop de stip de match in een definitieve plooi. Firmino, met zijn tweede, en Alexander-Arnold, de De Bruyne onder de rechtsachters, maakten het helemaal af. Jurgen Klopp op kampioenenkoers.

Firmino knikt raak.
Action Images via Reuters Firmino knikt raak.

In 18 wedstrijden heeft de Champions League-winnaar nog maar een keer een steek laten vallen. Tegen Man United nog wel. Voor de rest: de perfecte koers. Zeventien zeges, een gelijkspel, 45 goals voor, 14 tegen, 52 punten. Niet de beste aanval (in de cijfers), niet het meest creatieve middenveld, wel de minst geklopte defensie en een goed op mekaar ingespeeld geheel. Ga er maar eens aan als Virgil van Dijk speelt. Leicester trapte geen enkele keer tussen de palen. Zegt alles. Suprematie van de leider.

LEES OOK. Geen prettige Kerst voor Mourinho, ondanks zege Tottenham in 300ste Spurs-match Vertonghen

Divock Origi viel voorbij het uur in. Na de Wereldbeker voor clubs mag hij straks een eerste Premier League toevoegen aan zijn palmares. Als supersub heeft hij zijn bijdrage. 

Trent Alexander-Arnold nam een goal en twee assists voor zijn rekening.
Photo News Trent Alexander-Arnold nam een goal en twee assists voor zijn rekening.
Photo News2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Geert Van den Bulck

    Laatste titel was wel degelijk in 1990 ipv 1989 !!!

  • RENE KEEGAN

    wat een ploeg !