Liverpool klaagt “onacceptabel gedrag” van fans in volle pandemie aan, gigantische afvalberg blijft achter

Photo News
Liverpool, dat eergisteren z'n eerste Engelse titel in dertig jaar veroverde, heeft “het onacceptabele gedrag” van duizenden fans aangeklaagd. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Liverpool-supporters kwamen na de nederlaag van Manchester City bij Chelsea en de daaropvolgende zekerheid over het kampioenschap samen voor Anfield Road en in het stadscentrum voor een uitzinninge titelviering, zonder daarbij rekening te houden met de sociale afstandsregels. “Door de coronamaatregelen aan onze laars te lappen riskeren we de volksgezondheid in gevaar te brengen”, klink het. De club steunt hiermee het stadsbestuur en de lokale politie.

Photo News

De supporters brachten ook schade toe aan de Liver Building, een beschermd gebouw in Liverpool, na het afsteken van vuurwerk. “Vanaf het moment dat het mogelijk is, maken we werk van een overwinningsparade doorheen de stad”, beloven de club, stadsbestuur en politie. “Maar op dit moment blijft de veiligheid en gezondheid van onze inwoners prioriteit nummer één.” Na de festiviteiten bleef ook een gigantische afvalberg achter, die werd vandaag grotendeels opgeruimd (zie beelden onder).

Groot-Brittannië telt tot dusver 43.414 officiële coronadoden. Het is daarmee het zwaarst getroffen land in Europa. Grote manifestaties blijven er ten strengste verboden.

Lees ook:

Onze man in Engeland over eerste titel in 30 jaar van Liverpool: “Het wow-effect van Klopp: een leider die verenigt” (+)

Een titel die drie maanden on hold stond, nu de tranen: een blik achter de ontlading bij Liverpool na 30 jaar wachten (+)

Photo News
Photo News
Photo News
Liverpool fans let off flares outside the Liver Building in Liverpool. ! only BELGIUM !
Photo News Liverpool fans let off flares outside the Liver Building in Liverpool. ! only BELGIUM !
PAUL KALLEE GROVER via REUTERS
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ber Mascotti

    Engelsen gaan het nooit leren, giet er wat bier in en het loopt altijd uit de hand...