Liverpool blijft ongeslagen, Wolverhampton baalt na tussenkomst VAR

Action Images via Reuters
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
1
0
Wolverhampton Wanderers WOL
WOL
Wolverhampton Wanderers
Liverpool blijft heersen in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp sloot 2019 af met een bescheiden thuiszege. Tegen Wolverhampton werd het 1-0, al speelde de VAR een twijfelachtige hoofdrol. 

De match op Anfield viel eigenlijk samen te ballen in vijf minuten. Net voor de rust zette Mané Liverpool op voorsprong, maar daar was volgens de Wolverhampton-spelers wel een handsbal aan voorafgegaan. De VAR bekeek de fase en besloot terecht dat de bal op de schouder van Lallana was gevallen. Die gaf zo de assist voor Mané. 1-0 voor Liverpool en dat was dat. 

Echt overtuigend was het allemaal niet bij Liverpool. Niet dat ‘The Reds’ niet baas waren over de partij in de eerste helft, maar de gelijkmaker van Wolverhampton kwam niet helemaal onverwacht. Net voor rust kon Pedro Neto de bal voorbij Alisson schuiven, maar het feestje ging niet door. 

De VAR kwam opnieuw tussen, nu om te bewijzen dat er buitenspel aan het doelpunt voorafging. Lijntjes werden getrokken, wiskundige formules geraadpleegd. Met het blote oog was het niet of amper te zien, maar het doelpunt kon niet doorgaan. Het verdict was buitenspel en dus geen gelijkmaker. 

Liverpool kon daardoor de rust ingaan met een 1-0-voorsprong. In een flauwe tweede helft veranderde er niets meer aan het scorebord. Wolverhampton met Dendoncker 90 minuten tussen de lijnen probeerde, maar het kon Liverpool niet in verlegenheid brenngen. Ook de inbreng van Divock Origi kon niets meer aan de uitslag veranderen. 

REUTERS
Action Images via Reuters
AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Omri Dedier

    100% doelpunt!!!