Leicester-coach Pearson krijgt geen sanctie voor wurggreep

PHOTO_NEWS
De Engelse voetbalbond legt Nigel Pearson, manager van Leicester City, geen straf op na zijn handgemeen met Crystal Palace-speler James McArthur. Dat maakte de FA vandaag bekend.

De feiten dateren van afgelopen zaterdag. Pearson, de sportieve baas van Ritchie De Laet, kreeg het toen aan de zijlijn eventjes aan de stok met McArthur. Die laatste had Pearson per ongeluk ten val gebracht nadat hij zelf was getackeld. Toen beide mannen samen op de grond lagen, wisselden ze een paar woorden, waarna Pearson McArthur bij de keel greep. Na enkele seconden stonden ze weer recht, maar Pearson bleef de speler wel nog even vasthouden bij de mouw.

Het incident kreeg in Engeland veel aandacht. In de Britse media werd zelfs gemeld dat Pearson zou zijn ontslagen bij de rode lantaarn uit de Premier League, maar dat werd door de club ontkend. De FA boog zich eveneens over de zaak en besliste vandaag om Pearson geen sanctie op te leggen. In een schriftelijke boodschap wordt hij enkel "gewezen op zijn verantwoordelijkheden", zo klinkt het.

PHOTO_NEWS