Kompany zwaait met lof naar De Bruyne

BELGA

Verwelkomt Vincent Kompany binnenkort maatje Kevin De Bruyne bij Manchester City? De kans is reëel. Toen de kapitein werd gevraagd hoe hij tegenover een nakende transfer stond, haalde Kompany de loftrompet boven. "Laten we het zo stellen: hij zou onze ploeg absoluut niet verzwakken. Waar hij ook gaat, hij zal élk team sterker maken. Hij is een fenomenale speler, een complete voetballer."

De komst van De Bruyne zou leuk zijn, maar is ook geen absolute noodzaak. "Onze selectie zal al sterker zijn als alle neuzen in dezelfde richting wijzen. We hadden vorig seizoen te veel spelers, waaronder ík, die niet top waren. Als iedereen dat nu wél is, zal het lijken alsof we zes of zeven nieuwe spelers hebben."

Manchester City maakt zich sterk dat het De Bruyne de komende dagen zal kunnen wegplukken bij Wolfsburg. In Manchester ligt voor hem een contract van vijf jaar met optie klaar. Met een weeksalaris van 320.000 euro zou de Gentenaar op papier de bestbetaalde Belg ooit worden, voor Eden Hazard. Dat bedrag is wel relatief, want het is inclusief álle bonussen. Het basisloon van Hazard - ongeveer 295.000 euro per week - ligt een pak hoger. De premies in Chelsea worden apart onderhandeld.

BELGA
BELGA