Kompany volgt trainerscursus: "Ik wil niet eeuwig op vakantie gaan"

Vincent Kompany wijst zijn ploegmaat John Stones de weg.
Photo News Vincent Kompany wijst zijn ploegmaat John Stones de weg.

Of hij later trainer wil worden, daar is hij nog niet uit. Toch volgt Vincent Kompany (32) sinds kort een trainerscursus. "Ik doe het niet omdat..., maar wel omdat ik denk dat elke speler die cursus zou moeten volgen", zegt Kompany. "Ik stel mezelf in de positie dat ik hopelijk nog 40 of 50 jaar actief kan zijn. Ik wil niet eeuwig op vakantie gaan wanneer ik er een punt achterzet - interesseert me niet. Ik wil blijven werken. Ik wil jonge spelers beter maken. Iets waarvan ik nu al geniet als speler in de groep. Om misverstanden te vermijden: Man City en ik hebben een sterke band, maar dat betekent niet dat ik hier zal blijven. Alles is open. Wat er ook gebeurt, ik zal in het voetbal blijven."

Kompany ligt bij Manchester City nog tien maanden onder contract, maar de club heeft een eenzijdige optie om die overeenkomst met nog een extra seizoen open te breken. City houdt zijn beslissing in beraad. Kompany zelf wil nog minstens drie jaar blijven voetballen.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werner Humblé

  Volgens mij kan hij de eerste Belgische coach ooit worden die een Topteam als Man. City, Barcelona of Real Madrid kan coachen. Maar eerst zijn trainerscarrière beginnen bij RSCA natuurlijk en niet bij die boeren uit Brugge natuurlijk dat is zelfde of een gentleman die op een wei loopt, da kan ook niet.

 • Rudi De Groof

  Groot gelijk Vince. Eeuwig met vakantie gaan is dikke kut. Daarom werkt een gewone mens ook tot hij er bij neervalt.

 • Eddy Vervaet

  Zou een toptrainer kunnen worden rond zijn 40ste.Heeft het verstand en straalt maturiteit uit...

 • Luc LePinson

  Ik wil wel in zijn plaats op vakantie gaan als ie daar problemen mee heeft. Dat ie dan effe zijn auto en een minnares leent + wat "zakgeld". Ik laat hem dan erna wel de foto's zien mocht hij geïnteresseerd zijn.

 • Patrick Vriends

  T1 bij de duivels geen slecht vooruitzicht .