Kompany's rake buffelstoot orgelpunt van 0-3 zege City

AP
De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen voor Manchester City. De ploeg van Vincent Kompany ging makkelijk met 0-3 winnen op bezoek bij West Bromwich Albion. De Rode Duivel scoorde de derde en laatste goal voor de Citizens. Man City lijkt zo klaar voor de eerste topper van het seizoen, volgende week in eigen huis tegen Chelsea. Met Kevin De Bruyne tussen de lijnen?

Manchester City wordt de nieuwe landskampioen. Toch als we naar de afgelopen vijf jaar kijken. Toen pakte de ploeg die zijn opener op maandag afwerkte telkens de titel. Uiteraard zegt dit 'wist-je-datje' bitter weinig, maar de Citizens speelden wel een prima partij op bezoek bij West Bromwich Albion. In schril contrast met de buren. Zo inspiratieloos Manchester United zaterdag voetbalde, zo vrank en vrij speelde City.

Nog geen tien minuten waren er gespeeld of Manchester City klom al op voorsprong. Met een gelukje, het moet gezegd. Een schot van Yaya Touré week af op David Silva én verdediger Craig Dawson. Doelman Boaz Myhill stond aan de grond genageld en zag de bal tergend traag in doel verdwijnen. Vanaf dan schakelden de bezoekers een versnelling hoger. Het klasseverschil werd pijnlijk duidelijk. Zeker toen Touré zijn tweede van de avond héérlijk in doel krulde. Toptransfer Raheem Sterling kreeg nog een unieke kans op de 0-3, maar miste onbegrijpelijk. Die kans had Kevin De Bruyne wél afgewerkt, durven we stellen.

Vince the Prince
Na de pauze begon West Brom veelbelovend met kansen voor Rickie Lambert en Saido Berahino, maar al snel nam City de match opnieuw in handen. De 0-3 hing in de lucht en het was 'Vince the Prince' die voor de beslissing zorgde. Met een rake kopbal schonk Kompany zijn ploeg de drie punten. "Here's to you, Vincent Kompany, City loves you more than you will know", zongen de meegereisde fans hun idool toe. Manchester tikte de partij simpel uit en lijkt klaar om Chelsea volgende week in eigen huis te ontvangen in de eerste topper van het seizoen.

PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS
GETTY
EPA
PHOTO_NEWS
AP
GETTY
PHOTO_NEWS
AP
GETTY
REUTERS
AFP
PHOTO_NEWS

Uitslagen 1e speeldag

Zaterdag:
Manchester United - Tottenham 1 - 0
AFC Bournemouth - Aston Villa 0 - 1
Everton - Watford 2 - 2
Leicester City - Sunderland 4 - 2
Norwich City - Crystal Palace 1 - 3
Chelsea - Swansea City 2 - 2

Zondag:
Arsenal - West Ham 0 - 2
Newcastle - Southampton 2 - 2
Stoke City - Liverpool 0 - 1

Maandag:
West Bromwich - Manchester City 0 - 3


Stand (na 1 wedstrijd):
1. Manchester City 3
2. Leicester City 3
3. Crystal Palace 3
4. West Ham 3
5. Aston Villa 3
. Liverpool 3
. Manchester United 3
8. Chelsea 1
. Everton 1
. Newcastle 1
. Southampton 1
. Swansea City 1
. Watford 1
14. AFC Bournemouth 0
. Stoke City 0
. Tottenham 0
17. Sunderland 0
18. Norwich City 0
19. Arsenal 0
20. West Bromwich 0