Kevin De Bruyne vertelt de bijnaam die zijn medespelers bij Manchester City hem gegeven hebben

PN/EPA

'King Kev', zo luidt zijn bijnaam toch vooral als heerser bij Manchester City. Zeker dit seizoen, nu 'The Citizens' op het ritme van De Bruyne (14 assists en 7 goals) de landstitel maar voor het grijpen hebben, terwijl de ploeg van Guardiola ook nog in aanmerking komt voor Champions League, FA Cup én League Cup, volgende zondag in de finale tegen Arsenal. In een korte vragenronde rond zijn trofee van 'Speler van de Maand' januari van Man City, onthult De Bruyne dat hij in de spelersgroep een andere bijnaam heeft: 'The Prince', naar zijn opvallende gelijkenis met de Britse prins Harry, aanstaande bruidegom van Meghan Markle.

De Bruyne vertelde ook dat hij voor de match vooral naar R&B, hiphop, dance of Nederlandse rap luistert - afhankelijk van zijn stemming. Dat de kleine Mason al graag tegen een balletje trapt en hij dat nu ook al doet in groepsverband, maar dat het Kevin absoluut niets uitmaakt of hij later gaat voetballen of niet. Gevraagd met wie De Bruyne zich als voetballer vergelijkt, antwoordt hij Christian Eriksen, de Deense spelverdeler van Tottenham. Gevraagd naar een speler uit het verleden, moet De Bruyne even nadenken om dan bij Kaka uit te komen. De Braziliaan die de laatste Gouden Bal won, tot ze allemaal naar Messi of Ronaldo gingen. En als het van Guardiola afhangt, mag die straks ook naar 'King Kev' gaan. Of naar 'The Prince' natuurlijk.

Sportimage11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfons Thijs

  Lukaku heeft meer goals dus hij is beter. Voetbal draait om goals en niets anders.

 • Sven Kerstens

  Lukaku beter? Als die de bal niet in zen voeten krijgt voor de goal kan hij niet scoren. Kevin rules! Wereltopper!

 • Jakke Troost

  De beste Belgische voetballer van het moment. Denkt en speelt te snel voor de rest van het nationale team en net dat is zijn probleem. Kan voor Manchester City perfect inschatten waar iemand zich de volgende twee seconden zal bevinden. Hier mond dat uit in een zogezegde slechte pas omdat niemand zijn spelinzicht heeft.

 • maurice Verstuyf

  Kevin heeft VISTA. Romelu blijft teveel ACHTER zijn verdediger en daar zie je niet goed waar de bal kan komen. Romelu moet voor zijn man komen en niet wachten op de fout van de verdedigers. Hij is nog jong en kan nog leren. Van mensen met goede voeten en speldoorzicht. Het zal bij MU aan de coach liggen zeker?

 • Gertje Harley

  Nu nog bevestigen bij de Rode Duivels op WK????