Kevin De Bruyne op eenzaam niveau in Premier League: 1 doelkans elke 20 minuten

Kevin De Bruyne
REUTERS Kevin De Bruyne
Youri Tielemans bij Leicester, Kevin De Bruyne bij Man City. Zijn Belgische spelmakers blijven hun stempel drukken in de Premier League. Met De Bruyne op een eenzaam niveau.

In het lijstje van twintig Premier Leaguespelers die het meest hun stempel drukken op hun elftal, in de opbouw van doelkansen, staan twee Belgen. Met grote voorsprong op nummer één: Kevin De Bruyne, de octopus bij Manchester City. Speler die zijn elftal die extra drive geeft. Ook zaterdag op Crystal Palace. Met een krachtige run op de counter legde De Bruyne mee de basis voor de 0-2. Een prachtgoal met dank aan de lobassist van Sterling naar afwerker Silva. Opnieuw een streepje erbij voor De Bruyne in de ranking van meest bepalende spelers. In vijftig procent van alle doelpogingen en -kansen van Manchester City heeft hij dit seizoen een voet: om en bij de 80. Het hoeft niet te verbazen. De Bruyne is de leider van dit elftal. Discussiërend, bijsturend en de lijnen uitzettend. Het seizoen van City staat en valt wellicht met zijn fitheid. Na twee weken afwezigheid met een hamstringletsel maakte onze landgenoot op Crystal Palace probleemloos de 90 minuten vol. Zijn beste match was wel niet. 

Ook Tielemans in top 20

Die andere spelmaker, Youri Tielemans, liet ook van zich horen. Zijn stats en seizoensbegin waren wisselvallig, maar bij Leicester is hij een van de eersten die Brendan Rodgers op zijn wedstrijdblad kribbelt. Zijn winnende treffer tegen Burnley was onhoudbaar. Harde knal binnen de zestien met de rechter in de bovenhoek. Tielemans zelf haalt graag de trekker over. John McGinn (Aston Villa) heeft meer schoten buiten de rechthoek dan hij - 20 vs 15. Kevin De Bruyne is alleenheerser wat betreft het aantal gecreëerde kansen (1 elke 20 minuten), het aantal kansen uit gewoon veldspel en de open kansen. Tielemans staat met een kans per 57 minuten veel verder in die rangschikking. James Maddison en hij wisselen af. Dennis Praet verdween weer naar de bank. Hij mocht invallen.

REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Een blinde ziet dat wat Kevin betekend voor City en die cijfers zijn niet eens overdreven. Wat hem tot deze unieke speler maakt is dat hij sneller denkt en hij weet al voor de bal bij hem is waar hij de bal gaat plaatsen gekoppeld aan een pass die er zeer weinige hebben, met daaraan een zeer goede werkkracht voor zijn team. De beste speler die België ooit gehad heeft en zal hebben. In Engeland op handen gedragen deze voetballer.

 • Wim Van Der Elst

  De cijfers spreken voor zich: als De Bruyne met voorsprong de meest kansen creeert in de Premier League is hij er de beste spelmaker. In Engeland wordt dat algemeen aangenomen door kenners, maar de Vlaming hieronder weet wellicht beter.

 • hugo wouters

  Kevin is dat soort voetballer die sneller denkt dan de meesten, en ook sneller uitvoert. Leest het spel goed en is ook efficient in zijn passings. Scoort dan ook nog regelmatig en is niet egoistisch en geeft ook bruikbare ballen aan zijn teamgenoten om te scoren.

 • hugo van der speetn

  Dat was dan ook het enige noemenswaardig feit en dan nog straks gaat men nog zeggen dat het een assist was, buiten dat hij een open doelkans verkwanselde , voor de rest niet veel van gezien en verdedigen daar bakt hij niets van.

 • Steven Moreels

  heeft ook een heel team rond hem gebouwd en het gaat allemaal héél veel sneller dan bij de Rode Duivels...