Kane loodst dominante Spurs voorbij Arsenal: 2-1

PHOTO_NEWS
Tottenham Hotspur heeft zich vandaag tot verdiende winnaar van een zinderende derby tegen Arsenal gekroond. De Spurs domineerden eigenlijk heel de wedstrijd, maar toch liepen ze al vroeg in het mes van Arsenal toen Özil de score opende. Tottenham beukte en bleef beuken, maar het was wachten tot op het uur op de gelijkmaker van de alomtegenwoordige Kane. Lloris en Ospina, de sluitstukken met dienst, kenden een drukke middag, maar ze leken het dus bij 1-1 te houden. Tot Kane in extremis machtig raak buffelde: 2-1! In het klassement wipt Tottenham van de zesde naar een met Manchester United gedeelde derde plaats met 43 punten. Arsenal zakt naar de zesde plaats met een punt minder.

De 'Gunners zaten al vroeg op rozen na een (buitenspel?)goal van Mesut Özil. Hij scoorde aan de tweede paal op aangeven van Giroud, al was de intentie van de Fransman waarschijnlijk wel anders - een schot op doel, maar soit. De manier waarop hij in stelling werd gebracht, was dan weer wél indrukwekkend te noemen: Welbeck liep Rose, ook niet van de traagste nochtans, voorbij alsof die er niet stond, en het vervolg kent u intussen. Tien minuten waren we dan ver, maar dat was al wat Arsenal eigenlijk klaar kreeg in de eerste helft. De Spurs, met Dembélé en Vertonghen in de ploeg, trokken vol de kaart van de aanval, en dat had Arsenal-goalie Ospina geweten. Hij werd stevig aan het werk gezet door Kane, Rose en Mason, maar toonde telkens ook dat hij één van de beste doelmannen was op het afgelopen WK.

REUTERS
Bondscoach Hodgson zag Harry Kane scoren.
PHOTO_NEWS Bondscoach Hodgson zag Harry Kane scoren.
REUTERS

Wie dacht dat de druk zou afhouden na de pauze, was eraan voor de moeite. Na een korte 'inloopperiode' zeg maar, werd een nieuwe stormloop getriggerd door de gelijkmaker van Kane. Eerst zat Ospina er wel nog maar een keertje uitstekend bij, maar de Engelse spits wist raad met de rebound. Nadien gingen even alle alarmbellen af in de afweer van de klas van Arsène Wenger, maar ook Dembélé stuitte op die dekselse Colombiaanse doelwachter - al zullen Cazorla en Welbeck ongetwijfeld ook hetzelfde gedacht hebben van Lloris, de goalie van de Spurs. Een kwartiertje voor het eind kwam Chadli een meer dan degelijke Dembélé aflossen, en net wanneer je dacht dat beide ploegen wel vrede konden nemen met dergelijke uitslag was daar Harry Kane. De aanvalsleider van de Spurs torende boven alles en iedereen uit en kopte vervolgens machtig voorbij een kansloze Ospina: 2-1, en de boeken dicht voor de Gunners...

PHOTO_NEWS
GETTY
GETTY
AP
GETTY
AP