José Mourinho, orkestmeester van de eigen ondergang

ONZE MAN IN ENGELAND ZAG MOURINHO NET ALS BIJ CHELSEA OOK IMPLODEREN BIJ UNITED

AFP
Als de herhalingen van FC De Kampioenen. Wanneer José Mourinho (55) implodeert, overvalt je een déjà-vugevoel. Andere setting en personages, zelfde scènes, zelfde conflicten en zelfde ergernissen. Orkestmeester van de eigen ondergang.

"Wanneer hij arriveert, staan we allemaal op en doen we alsof de persconferentie gedaan is." Zijn practical jokes zorgen doorgaans niet voor headlines. Of hij nu zijn perschef die te laat op de afspraak verschijnt te grazen neemt. Of hij om een selfie vraag met een journalist die qua haartooi trekken heeft van Neymar. Of hij spelers en stafleden nietsvermoedend voor de camera haalt en vervolgens ijswater over hen kiepert. En of hij medewerkers met eikels of waterballonnen bekogelt om de sfeer te verlichten. Ook dat is José Mourinho. De slechtste van allemaal, maar tegelijk de kwaadste niet. Een persoonlijkheid die meer begeestert dan zijn voetbal. Halve held, halve schurk.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Meulenbergs

    Het zal hem allemaal worst wezen als je ziet hoeveel euro's hij pakt. Misschien een kandidaat voor bij Anderlecht :-)

  • jean petermans

    Juist, maar voor de rest scheelt er niks aan.

  • sam smallbones

    heeft een paar mooie jaren gehad, ma de laatste jaren bestempel ik hem als grootste flop van de voetbalwereld.