José Mourinho: "Ik zie een samenzwering tegen Chelsea"

REUTERS
Trainer José Mourinho van Chelsea vermoedt een samenzwering tegen zijn team. "De media, commentatoren en coaches van andere teams zijn bezig met een hetze tegen de koploper van de Premier League en zetten zo druk op de scheidsrechter", meent de Portugees.

Hij zag zijn gelijk bevestigd in het duel op het veld van Southampton (1-1). Zijn speler Cesc Fabregas kreeg iets voor het uur een gele kaart voor een overdreven buiteling binnen de zestien meter. "Een schandalige beslissing, want het was overduidelijk een penalty. Dat kon iedereen zien. Het was een penalty van het formaat Big Ben'', brieste de manager bij de BBC.

"Gelukkig mogen mensen in dit land fouten maken, dus ook scheidsrechters, maar dit was er wel een met grote gevolgen, want we verliezen hier twee punten", vervolgde Mourinho. "Hier is geen sprake van een incident, maar van een duidelijke hetze om de scheidsrechters te beïnvloeden. Ik weet niet waarom en het interesseert me ook niet."

Volgens de coach zit iedereen in het complot. "De media, voetbalcommentators en andere coaches... Zij leggen allen druk op de scheidsrechters om in ons nadeel te fluiten. Wedstrijd na wedstrijd zeggen andere managers dat de spelers van Chelsea niets anders doen dan schwalbes uitlokken. Wel, de ref vandaag krijgt van mij nog een gelukkige nieuwjaar, maar ik zal hem ook vertellen dat hij zich zal schamen na deze match."