Joe Cole mag weg bij West Ham United

Joe Cole op archiefbeeld bij Chelsea.
AFP Joe Cole op archiefbeeld bij Chelsea.
De Engelse ex-international Joe Cole wordt volgend seizoen (2014-2015) niet meer terugverwacht in de spelerskern van Premier Leagueclub West Ham United. Dat maakte de club vrijdag zelf bekend op haar website. Cole heeft bij de 'Hammers' nog een contract tot 30 juni.

"De club wil bevestigen dat spelers Joe Cole, George McCartney en Jack Collison een vrije transfer krijgen wanneer hun contract op 30 juni ten einde loopt", staat te lezen op de website van de club. "We willen Joe, George en Jack bedanken voor hun inspanningen in de voorbije seizoenen en wensen hen succes met het vervolg van hun carrière."

De 32-jarige Cole is een van de coryfeeën van het Engelse voetbal, met maar liefst 183 wedstrijden bij Chelsea tussen 2003 en 2010 achter zijn naam. Ook bij het Engelse nationale elftal kwam hij aan 56 wedstrijdselecties. In 2010 trok hij van The Blues naar Liverpool. Na een uitleenbeurt bij Rijsel in het seizoen 2011-2012 kwam hij bij West Ham terecht. Hij speelde er de voorbije twee jaar in totaal 21 wedstrijden. West Ham was trouwens ook de club waarbij Cole in 1998 doorbrak, alvorens in 2003 naar Chelsea te trekken.