Is het einde van Jose Mourinho nabij? Man United ontkent ontslag in alle talen

Het spel zit op de wagen. Volgens de Engelse tabloid 'Mirror' zijn de dagen van Jose Mourinho als manager van Manchester United geteld - ongeacht het resultaat van de 'Mancunians' straks thuis tegen Newcastle. Nieuws dat bij de club wordt ontkend.

Nee, het gaat dit seizoen weer niet goed met Manchester United. In de vaderlandse competitie behaalde het team van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini slechts tien punten uit zeven wedstrijden, waardoor het pas teleurstellend tiende staat - al op negen punten van leider en stadsrivaal Manchester City. Na nederlagen tegen Brighton, Tottenham en West Ham kent de club de slechtste competitiestart in 29 jaar en bovendien werden de spelers na de kurkdroge 0-0 tegen Michy Batshuayi en Valencia in de Champions League deze week van het veld gefloten. En dus rolt volgens Mirror straks de kop van manager Jose Mourinho.

Photo News

"Jose Mourinho heeft het vertrouwen verloren bij het bestuur van Manchester en wordt dit weekend aan de deur gezet", zo schrijft de tabloid. "Bronnen binnen de club vertelden aan onze krant dat de beslissing onomkeerbaar is, ongeacht het resultaat van de thuiswedstrijd tegen Newcastle United. Mourinho heeft de spelers, fans en staf op Old Trafford de laatste maanden vervreemd met zijn verdelende aanpak en zij die het voor het zeggen hebben bij de club, vooral vicevoorzitter Ed Woodward, hebben er genoeg van", klonk het ook nog.

REUTERS

Nieuws dat bij de club wordt ontkend. "Mourinho moet niet ineens vrezen voor zijn job. Er was gisteren een meeting in Londen tussen de club en de entourage van de manager en daaruit kwam naar voor dat Mourinho de tijd zal krijgen om de situatie te keren. De match tegen Newcastle kan de zaken natuurlijk veranderen, maar op dit moment is dat de situatie", aldus een bron.

Photo News

In elk geval loopt de Portugees er deze dagen niet al te best gezind bij. Zo duurde zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen de 'Magpies' gisteren welgeteld 3 minuten en 32 seconden. Een geïrriteerde Mourinho weigerde één vraag te beantwoorden, op de meeste andere vragen volstond hij met "ja" en "nee". Toen een journalist vroeg waarom Manchester United het zo moeilijk heeft, antwoordde Mourinho kortaf: "Vanwege vele redenen." Hij gaf geen verdere toelichting. Om een idee te geven: Pep Guardiola, zijn collega bij Manchester City, deed over één vraag langer dan de hele persconferentie van de geplaagde Portugees. 

'The Special One' staat sinds de zomer van 2016 aan het roer op Old Trafford. Wie hem uiteindelijk zal moeten opvolgen is nog niet duidelijk, al wordt Zinedine Zidane nadrukkelijk geciteerd. De Fransman stapte eind vorig seizoen op bij Real Madrid nadat hij de 'Koninklijke' naar drie opeenvolgende Champions League-zeges had geleid.

Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jarne Van Pelt

  Met een Lukaku in de spits, die niet langer het nodige geluk heeft bij het afwerken, wordt het moeilijk om resultaten te halen.

 • Leo Van Rillaer

  Aanvallend voetbal is het DNA van Man. Utd. Met Mourinho kan je dit onmogeljk verwachten.

 • manuel verdonschot

  De pers kan hem niet uitstaan en eisen het gesprek van een goed man en trainer . De pers blaast alles op . Ook zij creëerde de crisis bij Man U . En als ook bij Anderlecht staat de pers in het midden van de crisis

 • Danny De Ruelle

  Tja je kan moeilijk Mo een slechte trainer noemen, maar als die overbetaalde vedetten zich gedragen als een bende luilakken mag je nog de best trainer ter wereld zijn gaat dit nooit tot resultaten leiden

 • Jonas Gent

  De gouden handdruk zal wel groot genoeg zijn!