Is dit ook ‘sexmasochisme’? Marouane Fellaini trekt tegenstander aan de haren

rv
Spijt van de knipbeurt? Het was zonder meer de opmerkelijkste actie van invaller Marouane Fellaini in de topper tegen Arsenal. In een duel met Mattéo Guendouzi snokte de Rode Duivel even geniepig aan diens krullen. Niet goed voor zijn imago, maar hij ontsnapt wel aan een schorsing. 

Het ontsnapte aan de aandacht van ref Andre Marriner, die wel voor een fout floot, maar de kaarten op zak hield. De commentators op BT Sport lachten ermee. Op sociale media deden supporters dat minder. Daar werd het incident meteen uitvergroot - zo gaat dat met spelers met een reputatie, zoals onze landgenoot.

Toen de gekortwiekte Fellaini, een kwartier voor tijd ingevallen, Guendouzi moest laten lopen, trok die even geniepig aan diens lange lokken. ‘Violent conduct’, zoals dat in de reglementen van de FA staat, ‘gewelddadig gedrag’. Engelse media pakten als vanouds uit met ironische koppen: ‘Fellaini tries to get his hair back’, titelde de Daily Mail. Fans riepen de Engelse voetbalbond meteen op om actie te ondernemen. Die bekijkt alle beelden vandaag, maar Fellaini wordt geen drie speeldagen geschorst. Omdat de ref de fase al beoordeeld heeft, ontsnapt hij.

Er is immers wel een precedent met ... Fellaini. In 2016, tijdens Manchester United - Leicester, kon Robert Huth de handen niet thuis houden. Bij een stilstaande fase rukte die aan de krullen van Fellaini, waarop die furieus reageerde. Een dubbele elleboog richting aangezicht van de Duitser. Beiden werden drie speeldagen geschorst: de ene voor de actie, de andere voor de reactie. Het incident leidde ook tot een legendarisch interview met Louis van Gaal. Van Gaal: “Wanneer ik aan jouw haren trek, zal je ook zo reageren. Jij zou ook zo reageren. Zeker van. Dat staat zo niet in de boeken. Dat je iemand bij de haren pakt ... (Grijp naar haren interviewer) ... en zo achteruit trekt. Alleen in sexmasochisme (sadomasochisme, red) is dat toegestaan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00