In eerste helft écht grandioos Liverpool staat tegen Tottenham op uit de doden, Mignolet keept foutloos (2-0)

Getty Images
Liverpool is dood, lang leve Liverpool. 3 op 15 had de zwalpende bende van Jürgen Klopp, maar na de monumentale inzinking volgde vandaag de wonderbaarlijke verrijzenis. 'The Reds' hielden het nochtans van vertrouwen blakende Tottenham al vanaf minuut één in een wurggreep en pas toen het 2-0 stond na twee treffers van de niet te stoppen Sadio Mané ging de voet van het gaspedaal. De tweede helft bleek uiteindelijk een maat voor niks. Een foutloze Simon Mignolet hield zonder problemen de nul en legde de criticasters zo het zwijgen op.

Van Liverpool kan en mag je werkelijk alles verwachten: een absolute wanprestatie zoals we het in de voor 'The Reds' zwarte maand januari meermaals hebben gezien of een glansrijke topprestatie zoals we het al zo vaak in de echte topmatchen hebben mogen aanschouwen. Geef de mannen van Klopp maar duels op het scherpst van de snee tegen een topploeg. 'The Spurs' kwamen met veel zelfvertrouwen naar Anfield Road afgezakt, maar daar viel in een zinderende eerste helft niks van te merken. Liverpool baas boven baas.

Tottenham overklast
De roodhemden drukten vrijwel meteen het gaspedaal in en versmachtten hun prooi. De afwezigheid van steunpilaren Vertonghen en Rose in combinatie met de tegen de snelheidsduivels van Liverpool aan zijn lot overgelaten Eric Dier én de op de linksachter klungelende Ben Davies zorgde voor defensieve taferelen bij Tottenham die pijn deden aan de ogen. Zelfs rots in de branding Toby Alderweireld kon niet verhinderen dat Sadio Mané in amper twee minuten tijd evenveel keer de kassa deed rinkelen. Eerst op volle snelheid alleen richting Lloris en ijzig koel afgewerkt en vervolgens nog eens aan het kanon op een driedubbele kans. Eerst miste Lallana, vervolgens Firmino en dan was er de onhoudbare volley van de Senegalees. De bezoekers uit Londen konden amper een vuist maken en die enkele keer dat ze dreigden via Son stond de alweer bekritiseerde Simon Mignolet pal om de meubelen te redden. Ach, het had ook 3-0 of 4-0 kunnen zijn.

Photo News
AP
Getty Images
AP

Tweede helft overbodig
En na rust? Liverpool begon nog wel furieus, maar voelde al snel aan dat het geen kind meer had aan een in de touwen gemept Tottenham. Wat volgde was een irritante opeenstapeling van overtredingen en keiharde duels. Niet dat de match ontaardde in een veredelde schoppartij, maar mooi en academisch was het niet meer. De kansen waren schaars, enkel bij een flits van een van de uitblinkers Coutinho, een schot door de benen van Alderweireld naast, gingen de handjes nog eens naarstig op elkaar. De 3-0 was ook even close toen de kwakkelende Ben Davies met de borst bijna Hugo Lloris in verlegenheid bracht. 2-0, een gouden overwinning voor de thuisploeg. De weg naar de Champions League ligt weer helemaal open voor Simon Mignolet en zijn maats. 'Big Si' keepte een foutloze partij, ook al moest hij zich maar één keer echt onderscheiden. In de stand sluipt Liverpool tot op een puntje van de tweede plaats van Arsenal en Tottenham. En leider Chelsea? Dat lacht in z'n vuistje.

REUTERS
Getty Images
REUTERS
EPA