Hoe ziet de normale trainingsdag van Kompany eruit? Een persoonlijke inkijk

Photo News
Vincent Kompany vertelde in een video van Manchester City openlijk over zijn alledaagse trainingsroutine en hoe hij daarnaast in vorm blijft. "Ik kruip op tijd in mijn bed. Niet per se omdat ik mijn slaap nodig heb, maar ik anticipeer op het feit dat mijn kinderen mij vroeg wakker maken", klonk het onder meer.

Maar wat na de nachtrust? "Ik zorg ervoor dat ik samen met de kinderen gezond kan ontbijten. Een fruitsapje en enkele eieren, niets speciaals. Soms eet ik al iets sterkers als er een zware training op het programma staat", aldus de Rode Duivel. "Elk mogelijk procentje dat beter kan, moet beter. En vooral in de voeding is er nog veel progressie mogelijk. Dat is namelijk de brandstof die je gebruikt om te presteren. Sinds ik in Engeland zit, eet ik mijn avondmaal opvallend vroeg. Al om half vijf, wat echt gestoord is", vervolgde de 31-jarige verdediger.

Eenmaal bij de club aangekomen, passeert hij eerst langs de medische staf. "Die doen altijd een algemene controle, en behandelen mij indien nodig. Vervolgens spendeer ik een halfuur à drie kwartier in de fitness. Daarna ga ik pas naar buiten en warm ik op met de rest van de ploeg. Dan kan de training echt beginnen." En die is vermoeiender dan bij zijn vorige managers. "De trainingen hier zijn korter, maar wel intensiever. Soms zelfs zwaarder dan een match."

Getty Images

Slechte verliezer

"Als iemand me op training één tegen één wil verslaan, dan mag ik niet verliezen. Daar kan ik echt niet tegen. Als dat toch gebeurt, dan word ik twee keer zo agressief. Dan ben ik de rest van de oefensessie extreem gemotiveerd. Ik weet wel hoe je je moet gedragen als je verliest, maar op training is dat vaak moeilijker, omdat je de jongens kent. Je zit naast hen in de kleedkamer. Het hangt er ook vanaf door wie je verslagen wordt. Als je verliest van Fabian Delph is dat verschrikkelijk, van Sergio Agüero valt het nog mee."

Toch kan ook Kompany geregeld uitpakken op training, en niet enkel met zijn verdedigende kwaliteiten. "Op training kan je als verdediger geweldige goals maken. Dat valt soms voor en daar geniet ik wel van. Maar je moet toch vooral geconcentreerd blijven, zodat je zo weinig mogelijk fouten maakt. Uiteindelijk zie je dat elke speler die langs deze club op dit niveau passeert, iets speciaals heeft. Er is een reden waarom die hier zitten, en niet iemand van die andere vierhonderd miljoen mensen die elke week voetbal spelen", aldus Kompany. "En na de training vertrek ik weer naar huis. Opnieuw gezond eten en vroeg ons bedje in."

Getty Images