Het record dat Liverpool en Man City absoluut niet op hun naam willen

Photo News
In Engeland strijden Manchester City en Liverpool om de titel. Met nog twee matchen voor de boeg hebben ze respectievelijk 92 en 91 punten, één van beide teams zal dus al zeker een record op zijn naam zetten: dat van het meest aantal punten zónder kampioen te worden. 

In 2012 werd Manchester United tweede in de Premier League met evenveel punten als toenmalig kampioen Man City, namelijk 89. Daarmee braken ‘The Red Devils’ het record van meest aantal punten zónder landskampioen te worden. Doordat City gisteren met 0-1 won op het veld van Burnley en Liverpool vorige vrijdag met 5-0 won van rode lantaarn Huddersfield, is het record dus sowieso al gebroken. De vraag is alleen wie het twijfelachtige record op zijn naam schrijft, want wie dat doet, zal dus naast de Premier League-titel grijpen. In Liverpool weten ze trouwens hoe dat voelt: in 2009 braken ze het record al eens, toen ze met 86 punten tweede werden op vier punten van Man United.

In 2012 werd Vincent Kompany (midden), dankzij het doelpuntensaldo, met Manchester City kampioen.
REUTERS In 2012 werd Vincent Kompany (midden), dankzij het doelpuntensaldo, met Manchester City kampioen.

Het record van kampioen worden met het meest aantal punten kan alvast niet meer gebroken worden: vorig jaar behaalde Man City nog 100 punten, dit jaar kunnen ‘The Sky Blues’ maximaal op 98 stranden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Komaan Liverpool hopelijk kunnen jullie nog de titel pakken ...! Duimen