Hersenschudding voor Courtois na vreselijke botsing

AFP
Thibaut Courtois komt niet ongeschonden uit de competitietopper tegen Arsenal. De doelman van Chelsea en de Rode Duivels moest vandaag halfweg de eerste helft naar de kant na een botsing met Alexis Sanchez. Na medische testen in het ziekenhuis is duidelijk geworden dat Courtois een (lichte) hersenschudding heeft opgelopen. Dat liet vader Thierry Courtois weten via Twitter.

Courtois bleef na de botsing liggen maar speelde, na verzorging, verder. Uiteindelijk bleek de Limburger, die bloedde uit het rechteroor door een sneetje, toch niet voort te kunnen. Cech verving hem.

Bekijk HIER de beelden van het incident.

Ondertussen is duidelijk geworden dat Courtois een (lichte) hersenschudding heeft opgelopen. Dat liet vader Thierry Courtois weten via Twitter. Ook trainer José Mourinho bevestigde dat. "Zijn blessure is niets speciaal", vertelde Chelsea-coach José Mourinho na de wedstrijd. "Het is niets om ons veel zorgen over te maken." Courtois blijft wel een nachtje in het ziekenhuis, ter observatie.

Of de doelman zal kunnen spelen voor de Rode Duivels, is nog niet duidelijk. De nationale ploeg speelt op 10 oktober tegen Andorra en op 13 oktober tegen Bosnië-Herzegovina. Bondscoach Marc Wilmots moet al Kevin Mirallas, Axel Witsel, Thomas Vermaelen en Christian Benteke missen met een blessure.

Onze man in Engeland, Kristof Terreur, zit op Stamford Bridge en zag de lelijke blessure van op de eerste rij: "Het leek alsof Courtois even buiten bewustzijn was, al bewoog hij redelijk snel met de armen. Na verzorging kon de doelman door, maar even later was hij helemaal het Noorden kwijt. Dat maakte Courtois ook duidelijk. Er zijn in de Premier League strenge regels over hoofdblessures én de Blues hebben er ervaring mee. Denk maar aan de blessure van Cech -al was dat veel erger", aldus Terreur.

AFP
EPA
AP