Hazard helpt Chelsea met assist aan de zege bij Stoke

AP
Chelsea heeft de kloof met eerste achtervolger Manchester City weer uitgediept tot drie punten. Met Courtois en Hazard in de basis wonnen 'The Blues' op het veld van Stoke City na een slappe partij. Hazard leverde de assist voor de 2-0 van Fabregas en deed daarmee de boeken toe. Courtois beleefde een rustige avond in het Britannia Stadium.

Chelsea-coach José Mourinho kon weer rekenen op Courtois die na een spierblessure zijn rentree maakte tussen de palen. Ook Hazard vergaarde uiteraard een basisplaats. De wedstrijd kon niet beter starten voor 'The Blues', want bij de eerste kans was het meteen raak. Terry mocht na amper één (!) minuut een hoekschop vrij binnenkoppen en liet doelman Begovic kansloos. De bezoekers zaten zo al vroeg op rozen.

Aanslag op Hazard
Stoke moest bekomen van de vroege opdoffer, maar schoot zichzelf ei zo na in de voet. Bardsley pleegde een aanslag op Hazard, maar kwam er vanaf met een geel karton (lees er hier meer over). In Engeland mochten de kijkers hun oordeel vellen over de tackle: 54% vond het geel, 46% zei rood. Mourinho hield het na afloop op: "Misschien was het rood, maar ik heb geen klachten over de ref." Courtois beleefde een rustige avond en moest zich enkel tonen op voorzetten, maar plukte die telkens vakkundig. Diego Costa liet voor de rust nog dé kans liggen op de 0-2. De Spanjaard schoot oog in oog met Begovic naast. Meteen het laatste wapenfeit in een teleurstellende eerste helft.

photonews
REUTERS
REUTERS

Stoke start het best
Na de koffie kwam Stoke het best uit de kleedkamer, maar de opflakkering was van korte duur. Hazard steekte goed door tot bij Fabregas, maar diens kattenpootje sterfde in de handen van Begovic. Hetzelfde lot was ook een lage schuiver van Willian beschoren. Chelsea had de touwtjes strak in handen, maar kroop steeds verder achteruit. Stoke herleefde, maar verder dan een pegel van invaller Adam die naast zoefde kwam de thuisploeg niet.

Chelsea beslist de match
Want het was Chelsea dat de match dooddeed. Wie anders dan Hazard bediende Fabregas, die zijn gekraakte schot met wat geluk overhoeks zag binnen hobbelen. De Rode Duivel was zo toch weer belangrijk voor de ploeg. In het slot kregen beide ploegen nog een kans op een goal. Costa miste andermaal oog in oog met Begovic en een bedrijvige Bojan knalde namens Stoke rakelings naast. Het bleef bij 1-1. In de blessuretijd kreeg Hazard een nieuwe tik, waarna hij zijn vervanging vroeg.

Drie punten bonus in de stand
Dankzij de dertiende competitiezege van het seizoen behoudt Chelsea na zeventien speeldagen zijn bonus van drie punten op eerste achtervolger Manchester City, dat zaterdag vlot met 3-0 won van Crystal Palace. Manchester United is derde met 32 punten. De achttiende speeldag in de Premier League staat vrijdag op tweede kerstdag op het programma. Op Boxing Day ontvangt Chelsea dan West Ham United.

photonews
PHOTO_NEWS
REUTERS
REUTERS
AP
PHOTO_NEWS
photonews