Hazard dient Bellerin (en Wenger) van antwoord over strafschop: "Geen herhaling nodig, dat was een penalty"

Getty Images
De topper van gisterenavond tussen Arsenal en Chelsea was om duimen en vingers bij af te likken. Uiteraard werden er na de knotsgekke partij enkele fases uitgelicht. Zoals de strafschopfout van Hector Bellerin op Eden Hazard. Arsenal-trainer Arsène Wenger was absoluut niet te spreken over die gefloten elfmeter. "Zo kan je in een wedstrijd tien strafschoppen fluiten."

Eden Hazard had het aanvankelijk moeilijk in de topper tegen Arsenal, maar liet bij vlagen wel opnieuw flitsen van zijn klasse zien. Bij een 1-0-achterstand nam hij zijn team bij de hand en knokte hij Chelsea eigenhandig weer in de wedstrijd. Door slim een strafschop te versieren na een tik van Hector Bellerin en die dan ook nog zelf om te zetten. "We kregen opnieuw een absurde beslissing tegen", was Arsène Wenger na de partij niet te spreken over de prestatie van scheidsrechter Anthony Taylor. De Fransman vertelde zelfs dat hij "zelfmoord had gepleegd" als Arsenal de wedstrijd had verloren. In het slot miste Morata namelijk nog een enorme kans en trof Zappacosta de lat.

Na de partij werden de twee protagonisten voor de camera gehaald. Bellerin vertelde "dat we een herhaling nodig hadden" en dat " Hazard enorm snel is in de zestien". Eden Hazard zelf lachte eens. "Nee, we hebben geen herhaling nodig. Ja, dat was een strafschop." Bellerin lachte wat groen. 

Maar vooral de penalty zat Wenger dus dwars. "Op mentaal vlak waren we geschokt en we hadden de partij kunnen verliezen, maar we hadden de middelen om terug te komen." In blessuretijd zette Bellerin zijn foutje recht en prikte hij de 2-2 tegen de touwen. "We weten wat we elk jaar krijgen. Kijk, sinds de start van het seizoen moeten we het slikken en vechten, daar kunnen we niks aan veranderen. Ik zeg dat het een absurde beslissing is, zo kan je in een wedstrijd tien strafschoppen fluiten."

REUTERS
Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marc polfliet

    90% van de strafschoppen moet in feite hernomen worden omdat tijden het nemen ervan reeds spelers in de grot backlijn bevinden.

  • Henri Hendriks

    Als dat geen strafschop was kan hij beter een andere job zoeken.Als je in de 16 een tegenstander tegen zijn been stampt om te verhinderen dat deze de bal speelt ,is het strafschop. Zo simpel is het.

  • didier de coster

    geen penalty , kom zeg , hij niest ernaar en hazard valt