Guess who’s back? Romelu Lukaku na tien dagen afwezigheid weer op training, mét nieuwe coach Solskjaer: “Het is nu aan hem”

Photo News
In de Premier League blijven we ook na Kerstmis voetballen. Zondag trekt Manchester United thuis de wei in tegen Bournemouth en dat is mogelijk weer met Romelu Lukaku. De 25-jarige Rode Duivel meldt zich vandaag na een afwezigheid van tien dagen weer op training.

Fysieke en vooral mentale rust, daar was Romelu Lukaku net voor de overdrukke Premier League-agenda in de kerstperiode aan toe. De aanvaller van United zag José Mourinho vertrekken en kreeg er na zijn pauze om persoonlijke redenen een nieuwe coach bij. Ole Gunnar Solskjaer nam het roer over en pakte prompt zes op zes. De Noor geeft twee dagen voor de wedstrijd tegen Bournemouth op een persconferentie tekst en uitleg bij de terugkeer van Lukaku. “Romelu, Anthony Martial en Alexis Sanchez kunnen vandaag weer aansluiten. Gisteren hadden we een dag vrij, dus toen konden ze nog niet trainen. Ik ben benieuwd hoe ze zich zullen presenteren.” 

“Ik heb gesproken met Romelu”, gaat de Noor verder. “Zijn prestaties op het veld heeft hij zelf in de hand. Ik kan wel richtlijnen geven, maar ik geef er in mijn coaching de voorkeur aan om spelers zelf hun ding te laten doen. Romelu en de anderen moeten gewoon genieten van hun speeltijd voor deze club. Voetballen voor Manchester United moet de beste tijd van iemands leven zijn. Het is aan de spelers om hun kans te grijpen. Lukaku, Martial en Sanchez moeten nu elk hun moment afdwingen. Paul Pogba heeft het gedaan, ik hoop dat ik van de anderen hetzelfde zie.”” 

REUTERS
Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Wanneer er geen ballen van de flanken komen heb je niks aan Lukaku of welke echte spits dan ook.

 • Rudolf Jacobs

  ze hebben eens 2 matchen gewonnen tegen voor de in Engeland spelende genoemde klein ploegen,eens zien tegen een sterkere zoals nu de volgende match

 • Jean-Pierre Vega

  Lukaku is vermoeid aan h seizoen begonnen. Hij zal er wel staan in de belangrijke maanden die komen.

 • Luc Van Campenhout

  Als Romelu nu zijn kans krijgt, zal hij die zeker nemen. Volle vertrouwen en de beuk erin.

 • Raf Vertongen

  Ik vermoed dat lukaku volgend jaar bij een andere ploeg speelt