Exclusief voor abonnees

Guardiola in ondeugende bui na nieuwe demonstratie De Bruyne: “Soms jaagt Kevin me op de kast”

Kevin De Bruyne.
REUTERS Kevin De Bruyne.
Spottende City-supporters na een verschrikkelijke afzwaaier: “What the f****** hell was that?” Sarcasme bij Pep Guardiola: “De jongen heeft duidelijk toekomst.” Het is eens iets anders na een nieuwe demonstratie van Kevin De Bruyne. Meester-sloper tegen Watford.

Bovenaan de assistranking in de Premier League met bijna dubbel zoveel beslissende passes als zijn naaste belagers: Belgisch vlaggetje gevolgd door de naam van Kevin De Bruyne. Helemaal bovenaan het lijstje van de speler die de meeste kansen heeft gecreëerd: zelfde driekleur, zelfde naam. Op plaats 17 van de 21 City-spelers met het ‘beste’ passpercentage: Kevin De Bruyne. De beste passeur en creator hoort binnen zijn eigen ploeg bij de zwaksten als het gaat om balverliezen. Omdat hij zoveel risico in zijn spel legt en soms sneller denkt dan zijn ploegmaats (en bij momenten ook de eigen voeten) komen zijn passes niet altijd bij de bestemmeling aan.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonas Van snee

  Beste Tim, King Kev é Hazard niet vandoen. Hazard is goed maar speelt voor plezier. Kevin is geboren winner en slechte verliezer.

 • joachim albert

  Gouden bal ligt klaar

 • Roger Deprez

  Tom Van Calster hoe zou dat komen en ik wist niet dan Hazard bij City speelde als hij niets is zonder Hazard(?). Hazard er uit zoals tegen Schotland en het gaat beter en zeker sneller, Kevin er niet bij en het is een afgang zoals tegen Zwitserland al vergeten waarschijnlijk.

 • André Van der Poorten

  Zet die bij Real en haal cr7 terug en ze winnen alles !

 • Wauters Benoit

  Niets op te zeggen, beste van de wereld in zijn domein!