Guardiola: “City nog steeds titelkandidaat ondanks achterstand op Liverpool”

EPA
Manchester City ging gisteren verrassend met 2-0 onderuit tegen Wolverhampton Wanderers en zag de achterstand op koploper Liverpool groeien tot acht punten. 

“Dat zijn veel punten”, vertelde City-trainer Pep Guardiola na de wedstrijd van gisteren. “Zij hebben nog geen punten laten liggen door nogal wat omstandigheden. Ik had niet het gevoel dat we vandaag erg slecht waren. Vandaag hadden we een probleem met een team dat heel erg terugzakte. Het is beter om er niet aan te denken dat er een club is die acht punten los staat.”

Guardiola geeft ook aan dat het in de Premier League altijd moeilijk is om de landstitel te verdedigen. “De meeste teams lukt dat niet. Liverpool laat nu geen punten liggen, maar het is pas oktober. Er komen nog heel veel wedstrijden aan.”

Liverpool-trainer Jurgen Klopp noemt het gevecht tussen City en de Reds nu al slopend. “Het voelt nu al alsof we bij het einde van het seizoen aankomen. Het is alles of niets.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  De competitie is zeker nog niet verlopen ondanks dat Liverpool ruim voorstaat.

 • Henri Hendriks

  Zonder De Bruyne is het maar een gewoon ploegje.

 • Gerard Akkermans

  De Kevin was vorig jaar ook regelmatig geblesseerd en wel kampioen Roger. Het is te zien hoeveel punten de concurrentie laat liggen.

 • Roger Deprez

  City zal geen kampioen spelen als Kevin er niet bij is door kwetsuur.