Gewezen topverdediger van Chelsea: "Laat Hazard en Courtois maar vertrekken, er zijn voldoende kandidaten om hen te vervangen"

Photonews
"Laat Eden Hazard en Thibaut Courtois maar vertrekken." Dat is het advies van William Gallas - voormalig topverdediger van Chelsea - aan het adres van de bobo's van The Blues. "Want er zijn voldoende geweldige spelers die hen vlekkeloos kunnen vervangen." 

Met 159 wedstrijden op de teller en twee Premier League-trofeeën in de prijzenkast kent William Gallas het voetbalwereldje door en door. De gewezen Franse topverdediger heeft dan ook altijd een uitgesproken mening, zo ook over de hangende transfergeruchten van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Het Belgisch dribbelwonder voelt zich onder coach Antonio Conte in een dwangbuis geduwd terwijl onze nationale doelman al meermaals zijn liefde voor Spanje uitte. Niet dat beide heren meteen op vertrekken staan, maar dat hun situaties de gemoederen meermaals verhitten, valt niet te ontkennen. 

William Gallas tijdens zijn tijd bij Chelsea.
REUTERS William Gallas tijdens zijn tijd bij Chelsea.

Kindertijd

"Om eerlijk te zijn: er zijn zoveel geweldige spelers die Hazard en Courtois vlekkeloos kunnen vervangen", vertelt Gallas aan de Britse media. "Het is de taak van de scouts om die kandidaten op te sporen. Soms moet je nu eenmaal accepteren dat je beste spelers de club willen verlaten om in een andere competitie aan de slag te gaan. Vaak is dat wanneer ze al voldoende prijzen - zoals de titel in de Premier League of de FA Cup - op zak hebben. Ze zullen ook de Champions League willen winnen en misschien dat ze daarom stilaan azen op een vertrek." 

"Wat ook meespeelt in de beslissing van een speler is van welke club ze fan waren in hun kindertijd" gaat Galles verder. "De droom van Hazard was altijd om voor Real Madrid te spelen. Chelsea zijnde moet je dat dan gewoon accepteren. Eden heeft de club immers heel wat mooie jaren bezorgd. Nu is het tijd voor verandering, dus laat je die jongen best vertrekken. Hetzelfde bij Courtois, want ik ben er zeker van dat er voldoende spelers zijn om hun leemte op te vullen." 

Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.
Thibaut Courtois.
Action Images via Reuters Thibaut Courtois.38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  1 statistiek: dit seizoen scoorde Hazard voor eerst voor Chelsea..eind oktober. Toen hadden zijn "concurrenten" er al ieder 10 of 15 gemaakt. Ik vind hem een héle goeie voetballer, maar hij blijft doorsnee...Messi, CR7, Kane zijn matchwinnaars, elke keer

 • Jan Van Boterdael

  @Jakke troost, we moeten nog een hele goeie match zien van Hazard en tegen een Duitsland, Brazilie of Spanje niet tegen janneke en mieke.

 • Johan Swinnen

  Gallas who ? Stond in 2018 zelfs niet in de ploeg

 • Danny De Ruelle

  aan alle voetbalkenners hier, ik zeg maar 1 ding zet Eden bij het huidige Barcelona en Messi bij Chelsea en je zal zien dat de kwaliteit van heel de ploeg de doorslag geeft en of een buitenbeentje schittert of niet, ik heb Messi al even hard zien afgaan bij Argentinië, is hij daar een slechtere speler?? uiteraard niet, wat Eden betreft geniet van zijn kunnen want het zal nog zeer lang duren voor we terug zulke dribbelvaardige en prachtige voetballer op onze velden zullen zien.

 • paul van de velde

  Altijd die vergelijkingen, elke prof speler heeft zijn kwaliteiten, maar de ene is beter dan de andere.