Genade voor Son: geen schorsing na beenbreuk Gomes, die ziekenhuis inmiddels heeft verlaten

EPA
Heung-min Son kreeg zondagavond rood voor zijn tackle waarbij Everton-middenvelder André Gomes zijn been brak, maar de Zuid-Koreaanse aanvaller van Tottenham Hotspur is vrijgesproken en zal geen schorsing krijgen. Volgens de commissie was er geen sprake van opzet en is Son onterecht van het veld gestuurd. Gomes heeft het ziekenhuis vanavond dan weer mogen verlaten.

Een onafhankelijk panel heeft de beelden de afgelopen dagen nog vele malen bekeken en kwam tot de conclusie dat Son geen blaam trof voor de beenbreuk van Gomes. De Zuid-Koreaan tikte Gomes wel aan, maar volgens het panel van de Premier League was dat niet de oorzaak van de beenbreuk van de Portugese middenvelder van Everton. Gomes zal volgens zijn club volledig kunnen herstellen na zijn horrorblessure, maar zal dit seizoen niet meer in actie komen. 

Son zou zondagavond in eerste instantie een gele kaart krijgen voor zijn tackle, maar nadat scheidsrechter Martin Atkinson de ernst van de blessure zag werd dit nog veranderd in een rode kaart. Son nam deze met tranen in zijn ogen in ontvangst. Toen de Zuid-Koreaan zag wat voor schade hij had aangericht bij Gomes raakte hij volledig overstuur, waarna spelers van Tottenham Hotspur en Everton hem probeerde te kalmeren.

Gomes werd direct naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij maandagochtend succesvol werd geopereerd en vanavond dus werd ontslagen. Son ontkomt door het kwijtschelden van de rode kaart aan de automatische schorsing van drie duels. Hij kan dus meedoen in de wedstrijden tegen Sheffield United (thuis), West Ham United (uit) en Bournemouth (thuis). Spurs staat op een teleurstellende elfde plaats in de Premier League, Everton zelfs zeventiende. 

Gary Lineker on Twitter

Son wins his appeal against the red card he received on Sunday. Right decision and a kick up the backside for VAR.

Getty Images
AFP
EPA
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.