Gemoederen raken verhit in Londense derby: Tottenham-fan opgepakt omdat hij bananenschil naar Gabonese speler Aubameyang smijt

AFP
Op het veld zorgde de felbeladen derby tussen Arsenal en Tottenham (4-2) voor heel wat vuurwerk, maar ook de ordediensten hadden hun werk in het Emirates. Zo werden er zeven supporters opgepakt, waaronder een fan van Tottenham die een bananenschil had gesmeten naar Pierre-Emerick Aubameyang. De speler van Arsenal met Gabonese roots.

Pierre-Emerick Aubameyang zette in de tiende minuut een strafschop om in de Londense derby tussen Arsenal en Tottenham. Zo koelbloedig de Fransman met Afrikaanse roots de elfmeter omzette, zo makkelijk pakte hij uit met een voorwaartse salto bij zijn viering. Dat Aubameyang dat net deed voor het bezoekersvak en dat kon een supporter van Tottenham niet meteen verkroppen. Op foto’s wordt duidelijk dat er een bananenschil vanuit het uitvak naar de speler van Arsenal werd gesmeten (het zou niet gaan om een persoon op de uitgelichte foto). Het incident kwam niet voor in het verslag van scheidsrechter Mike Dean, maar de Engelse Voetbalbond (FA) besloot om wel een onderzoek naar racisme op te starten. De politie liet ook weten dat er een persoon werd opgepakt voor het gooien van de bananenschil op het veld. 

“Zulk bedrag is absoluut onaanvaardbaar en de supporter in kwestie zal een verbod krijgen”, vertelde een woordvoerder van Tottenham. De club distantieert zich dan ook van het incident. Daarnaast werden er nog zes andere supporters opgepakt. Waaronder twee supporters van Arsenal die rookbommen hadden afgestoken in het Emirates. 

(Lees hieronder verder)

Niet alleen bij de fans, ook bij de spelers onderling raakten de gemoederen verhit. Na de gelijkmaker van Eric Dier in de 30ste minuut wilde de 24-jarige Engelsman de fans van Arsenal het zwijgen opleggen door met zijn vinger op de mond te vieren. Op die plek waren enkele spelers van de ‘Gunners’ echter aan hun opwarming bezig. Onder meer Stephan Lichtsteiner, Aaron Ramsey, Eric Dier en Dele Alli raakten betrokken bij een opstootje. Uiteindelijk rende ook Tottenham-coach Mauricio Pochettino naar de hoek. “Om iedereen te kalmeren”, vertelde de trainer. “Bij de 1-1 ontstond er een groot gevecht, maar ik weet niet wat er op dat moment gaande was. Wanneer ik aankwam, was het allemaal weer relax, kalm.”

Enkel Eric Dier kreeg een gele kaart onder de neus geduwd na dat opstootje. Iets wat de speler van Tottenham niet kon begrijpen. “Ik stond er met mijn rug naar. Maar dat is voetbal, het is een derby. Voetbal draait om emoties en ik snap niet hoe ik een gele kaart kon krijgen in die situatie. Het verbaast me, want als je de emotie wegneemt van voetbal dan vernietig je de sport voor iedereen. De scheidsrechter zei dat hij mij een gele kaart had gegeven omdat het door mij begon. Als je er naar kijkt, zie je ons vieren. Ik verlaat het veld op geen enkel moment en sommige andere spelers die op de bank zitten, komen naar ons. Hun spelers benaderden ons. Ik weet niet wat er mis mee is. Maar het maakt niet uit. Het is niet daardoor dat we verloren.” Tottenham kwam nog 1-2 voor, maar ging uiteindelijk nog met 4-2 de boot in tegen Arsenal. 

AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katia Blancmont

    Voetbalsupporters: een oorlogje tussen neanderthalers.

  • dominique castelein

    ik denk dat de britten heimwee hebben naar een Old Fashion Brittain

  • Renée Schietekat

    O neen, een bananenschil gesmeten. Hopelijk lezen de gele hesjes dit niet. Voor je het weet gaan ook zij met bananenschillen smijten, stel je voor!