Geen Man United-trainer deed ooit beter: Solskjaer wint ook op Wembley tegen Tottenham en dankt mirakeldoelman De Gea

Solskjaer dankt De Gea, ongetwijfeld de ‘man van de match’.
AFP Solskjaer dankt De Gea, ongetwijfeld de ‘man van de match’.
Tottenham Hotspur
TOT
Tottenham Hotspur TOT
0
1
Manchester United MUN
MUN
Manchester United
Ole ole ole, klonk er uit het bezoekende vak in Wembley. Als eerste manager van Manchester United wint Ole Gunnar Solskjaer zijn eerste zes matchen. Beter dan Matt Busby. Ook de eerste echte test voor de Noor, op Wembley tegen Tottenham met de heroptredende Vertonghen, werd tot een perfect einde gebracht: 0-1. Met dank aan een scorende Rashford en vooral zijn mirakelkeeper David De Gea. Lukaku moest zich tevreden stellen met een invalbeurt van 18 minuten.

Duel van twee helften, met Man United dat voor de pauze de betere ploeg was. En ook efficiënter was. Vlak voor de pauze stuurde Pogba op heerlijke wijze Rashford de diepte in en de spits toonde waarom hij Lukaku op de bank houdt. Op snelheid kon Vertonghen hem niet meer terughalen, waarna Rashford knap de verste hoek vond. Goed voor de enige goal van de partij. De dodelijke combinatie onder Solskjaer, Pogba-Rashford, weer trefzeker. Verlost van het Mourinho-juk. 

Rashford houdt Vertonghen af en ziet zijn poging voorbij Lloris binnenvliegen.
AP Rashford houdt Vertonghen af en ziet zijn poging voorbij Lloris binnenvliegen.

Tottenham verloor op slag van rusten Sissoko met een verrekking. Wat kan deze ploeg op het middenveld een fitte Dembele nog gebruiken. Lamela was zijn vervanger, zodat Spurs haast al zijn aanvallende troeven uitspeelde. Dat leverde meer dan voldoende kansen op om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Ware het niet dat Man United weer op een straffe De Gea kon rekenen. Spanjaard met uitschuifbare benen. De Gea pakte uit met maar liefst elf saves, geen keeper deed dit seizoen al beter in de Premier League. De beste kans was voor Dele, in het straatje gestuurd door Kane. Maar ook de spits zelf had zeker enkele keren zijn vijftiende van het seizoen kunnen maken. Zelfs Alderweireld, naast Vertonghen centraal achterin, was er een keertje dichtbij maar zag De Gea redding brengen.

Vertonghen in duel met Lukaku, die slechts een invalbeurt gegund was.
AP Vertonghen in duel met Lukaku, die slechts een invalbeurt gegund was.

Zo werd het een frustrerende avond voor de Spurs, die nu -voor zover dat nog niet het geval was- helemaal uit de titelstrijd gekegeld zijn. De opmars van Man United, via Pogba zelf nog enkele keren gevaarlijk, heeft hen al op een met Arsenal gedeelde vijfde plaats gebracht. In de tribunes kon er een brede glimlach af bij ‘Sir’ Alex Ferguson, die Solskjaer met raad en daad bijstaat. De zesde opeenvolgende zege voor Ole, na vijf duels in de Premier League en eentje in de FA Cup. Zit de top vier voor Solskjaer er nog in? In dat geval kan de ex-spits van de ‘Red Devils’ het woordje interim meer dan waarschijnlijk voor dat van trainer schrappen.

De Gea met één van zijn elf saves.
AP De Gea met één van zijn elf saves.
AFP
Kane en Son blijven ontgoocheld achter.
AP Kane en Son blijven ontgoocheld achter.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tony Dekeukelaere

    spelen nu tenminste met een deftige spits !!

  • Bert Van Roy

    Na 1,5 jaar sukkelen van Man U deed deze trainer wat moest gebeuren en wat vele voetbalkenners al lang gezien hadden : counterspits Lukaku op de bank zetten en resoluut voor dominerend en aanvallend voetbal kiezen. Het is over en out voor Romelu. Gewogen en te licht bevonden, volgend jaar terug bij Everton of Crystal Palace.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00