Fulham keert terug naar Premier League na onwaarschijnlijke vrije trap

Aanvoerder Tom Cairney steekt de trofee in de lucht. Fulham promoveert na een jaar afwezigheid weer naar de Premier League.
Photo News Aanvoerder Tom Cairney steekt de trofee in de lucht. Fulham promoveert na een jaar afwezigheid weer naar de Premier League.
Fulham promoveert als derde ploeg naar de Premier League. In een slaapverwekkende promotiefinale tegen Brentford sloeg linksback Joe Bryan twee keer toe in de verlengingen. Vooral de openingsgoal op vrije trap deed monden openvallen van verbazing. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was eraan te zien dat de belangen enorm waren op Wembley. Met promotie naar de Premier League is immers niet alleen een sportief, maar ook een financieel enorm voordeel gemoeid. Promovendi uit de Championship strijken een enorme jackpot aan televisiegeld op. Fulham nam in de eerste helft lichtjes de bovenhand, met een prima schot van Onomah als grootste mogelijkheid. Doelman Raya haalde de bal met een kwieke reflex uit zijn doel. Brentford geraakte niet in zijn gekende attractieve en combinerende spel, ook Fulham deemsterde helemaal weg. 

Meteen na de rust schudde Neeskens Kebano (ex-Charleroi en Genk) iedereen even wakker. De flankspeler van Fulham schilderde een vrije trap maar net naast de kooi van Rodak. Voor de rest gingen beide ploegen verder op het elan van de eerste helft. De defensies bleven stevig op slot, van goed voetbal was geen sprake. Ollie Watkins, topschutter van Brentford, stak toch even de neus aan het venster, maar zag zijn matige trap gepareerd. 

Dan maar verlengingen. Ook daarin werd het een ware slijtageslag met veel overtredingen en weinig kansen. Tot Joe Bryan iedereen vlak voor het einde van de eerste verlenging met verstomming sloeg. De linksachter van Fulham joeg een vrije trap vanop een gigantische afstand tegen de netten. Brentford-doelman Raya was helemaal ingedommeld en schrok zich een ongeluk bij de geniale ingeving van Bryan. Een geweldige goal of een gigantische blunder, het had van allebei iets weg, maar wel eentje met een duur prijskaartje. 

Opnieuw Joe Bryan stelde de promotie twee minuten voor tijd helemaal veilig na een knappe combinatie met de ingevallen Mitrovic (ex-Anderlecht). De eerredder van Henrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) was er enkel voor de statistieken. 

De Londenaars keren na één jaar Championship met vier ‘Belgen’ terug naar de Premier League: Denis Odoi, Neeskens Kebano, Aleksandar Mitrovic en Anthony Knockaert (ex-Standard). Brentford wacht al sinds 1947 op een terugkeer naar het hoogste niveau en zag die promotie nu al voor de negende keer verloren gaan in de promotiefinales. Daarmee is het de slechtst presterende Engelse ploeg ooit in die play-offs. 

Lees ook: Onze Anderlecht-watcher noemt de exit van Roofe ‘de beste transfer van RSCA’: “Hij was een miscast van Vincent Kompany”

Hoe Kompany vasthoudt aan profetische woorden die hij 25 jaar geleden al sprak

Joe Bryan (midden) werd de held van Fulham met twee goals.
Action Images via Reuters Joe Bryan (midden) werd de held van Fulham met twee goals.
Brentford-doelman Raya ziet de onwaarschijnlijke vrije trap van Bryan binnen vallen.
AP Brentford-doelman Raya ziet de onwaarschijnlijke vrije trap van Bryan binnen vallen.
Fulham viert feest. Het promoveert opnieuw naar de Premier League.
Action Images via Reuters Fulham viert feest. Het promoveert opnieuw naar de Premier League.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Xavier Derck

    Wat een blunder van de keeper bij dat eerste doelpunt