Eriksen bezorgt Tottenham-Belgen zege tegen Swansea: 1-2

PHOTO_NEWS
Tottenham, met Vertonghen 90 minuten tussen de lijnen, klopte vandaag Swansea: 1-2. In de eerste helft zette Kane Tottenham al snel op voorsprong, onmiddellijk na de rust zorgde Bony voor de gelijkmaker. Na 55 minuten spelen mocht Dembélé invallen, Chadli kwam pas in de 82e minuut. Zij zagen Eriksen in de 88e minuut de winnende treffer maken: 1-2. Door de zege springt Tottenham naar de 7e plaats, Swansea is 9e.

Bij de eerste hoekschop van Tottenham was het meteen raak. Eriksen trapte de bal richting de tweede paal, waar Kane leunend op Rangel het hoogste veerde en de openingstreffer voorbij Remmel knikte: 0-1. Nadien vielen er amper kansen te noteren, al had Swansea altijd op gelijke hoogte moeten klimmen als Bony iets scherper was voor doel. De opvallendste fase in de eerste helft kwam nog van Jan Vertonghen. De Rode Duivel ging met de voet vooruit vol door op Routledge, maar kwam weg met geel.

Twee minuten ver in de tweede helft deed Bony wat hem in de eerste helft niet lukte: scoren. In twee keer mikte hij het leer voorbij Lloris: 1-1. Bij die stand mocht Moussa Dembélé invallen, de Rode Duivel kreeg nog 35 minuten om zich te tonen. In de 88e minuut kwam ook Nacer Chacli nog, waardoor er toch even drie Belgen op het veld stonden. De drie Rode Duivels zagen Eriksen Tottenham de drie punten schenken toen hij met een schot in de korte hoek Remmel te grazen nam: 1-2.

Door de zege klimt Tottenham naar de 7e plaats in het klassement, met 24 punten hebben de Spurs maar twee punten minder dan Arsenal. Swansea is 9e.

Getty Images
Getty Images
REUTERS
REUTERS
PHOTO_NEWS
AFP