Elke dag een match in de Premier League op tv vanaf 1 juni? “Tonen dat we terugvechten”

Southampton in actie op St Mary's tegen Newcastle.
REUTERS Southampton in actie op St Mary's tegen Newcastle.
Southampton-directeur Martin Semmens heeft in een interview met de BBC gesuggereerd dat Premier League-matchen elke dag op tv uitgezonden zouden kunnen worden terwijl de mensen nog verplicht thuis zijn omwille van het coronavirus.

Momenteel wordt er zeker tot 30 april niet gevoetbald in de Premier League. ‘The Sunday Telegraph’ weet dat er gewerkt wordt aan een scenario waarbij de Premier League op 1 juni wordt hervat, achter gesloten deuren. Het doel zou dan zijn om de overblijvende speeldagen van de competitie in zes weken tijd af te werken. Het nieuwe seizoen zou dan aanvangen op 8 augustus.

Lees ook. Evenepoel gebruikt de vrijgekomen tijd om zijn fiets te kuisen: volg onze liveblog rond de gevolgen van het coronavirus in de sport

Semmens is van mening dat het hervatten van de wedstrijden een teken zou zijn dat het land terugkeert naar een normale situatie, maar hij benadrukt wel dat dit alleen kan gebeuren wanneer dit veilig wordt geacht. “Als de mensen nog een maand thuis zijn en er is elke dag Premier League-voetbal op tv te zien, dan kan dat alleen maar een goede zaak zijn. Niet omdat we belangrijker zijn dan de NHS (de nationale gezondheidsdienst in het Verenigd Koninkrijk, nvdr.), maar omdat we de mensen entertainment kunnen bieden en zo kunnen tonen dat we aan het terugvechten zijn”, vertelde hij aan de BBC.

De Premier League-teams hopen dat de competitie tegen eind juni kan afgerond worden, aldus Semmens. De contracten van sommige spelers lopen af op 30 juni, maar de Southampton-directeur is van oordeel dat zij wel overtuigd kunnen worden om indien nodig langer voor hun club te blijven spelen. 

De vijf knapste goals van Heung-Min Son in de Premier League:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • cindy borremans

    Mooi, weer iets op tv,, als da zonder volk is,, geen gevaar me dunkt

  • marc van de poel

    Logischer lijkt mij dat alle competities eindigen waar ze enkele weken geleden gestopt zijn.

  • Francine Nickmans

    Niks tonen dat we terugvechten maar tonen dat die omhooggevallen voetballertjes en clubs enkel aan geld denken zelfs in deze tijden.