Eén straffe vrouw staat er nog tussen Hazard en Real: Chelsea-CEO heeft een betere deal geroken

Getty Chelsea en Reuters
Eén cruciale ‘ja’ ontbreekt nog. In het transferdossier van Eden Hazard naar Real Madrid heeft een straffe vrouw het laatste woord. Marina Granovskaia (43), rechter- en linkerhand van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, voelt de druk, maar voorlopig plooit ze niet. Zij heeft een betere deal geroken.

Real Madrid is ervan overtuigd dat ze de strijd om Hazard hebben gewonnen. De ‘ja’ van de Rode Duivel hebben ze - er ligt een megacontract van zes jaar klaar. Hazard heeft Real laten weten dat hij, in tegenstelling tot vorige zomer, nu wel de intentie heeft om een transfer door te drukken. Aangezien Real gewoon is zijn zin te krijgen, weten ze dat de move er straks zal komen. Tegen hun voorwaarden - maximum 100 miljoen euro. Enig probleem: Chelseas baas Marina Granovskaia blijft het hoofd schudden. Zij wil, met de goedkeuring van Roman Abramovich, meer. Minstens 100 miljoen pond, 116 miljoen euro. Ze speelt het spel hard. The game is on.

Granovskaia draagt een reputatie met zich mee. Uitermate charmant in de omgang, onwrikbaar aan een onderhandelingstafel. “Bij Marina is een ‘neen’ een ‘neen’”, vertellen zaakwaarnemers. Dat weten ze ook bij Real. Vorige zomer eindigde een informeel telefoontje over Hazard met een kordaat antwoord: “Niet te koop.” Verdere pogingen negeerde ze straal. 

Granovskaia heeft een zwak voor Hazard - zie de hartelijke kus die ze hem gaf na de FA Cuptriomf vorig jaar. Veel meer dan om zijn looks en charme draait het om appreciatie voor de voetballer en mens Hazard. Voor zijn bescheidenheid. Zijn speelse karakter. Zijn beleefdheid en eerlijkheid. Zijn kleine ego voor zijn status. Maar ook troetelspelers krijgen geen gunsten als het om de centen draait. Eens lief kijken en een smakkerd zullen de wieltjes niet in beweging brengen. Chelsea is uit op harde cash.

Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Verhaegen

  4de of 5de plaats is goed voor Hazard zegt een Belg over een speler die twee Engelse titels op zijn palmares heeft, een Franse, drie bekers en een Europa League. Niet slecht voor een subtopper.

 • Jos Vangeel

  Hazard is veel te goed voor Chelsea

 • Eduard Janssens

  Als ze er morgen 120 miljoen € euro kan uit halen waarom niet .

 • Guus Marivoet

  Hier zijn we weer, hetzelfde liedje horen we nu al zes jaar. Hazard zal gewoon bij een subtopper blijven spelen, dat doet hij al heel zijn leven. En dat doet hij goed, niet teveel druk, niet teveel stress, 4e of 5e plaats is al lang goed, daar komt hij het best tot zijn recht.

 • karl van dyck

  Eden Hazard zou gewoon bij Chelsea zijn jaartje moeten uitdoen ( wat is nou een jaartje). En nadien gewoon GRATIS vertrekken.Dat zou pas een stunt van formaat zijn. En die 2 geldwolven gewoon een hak zetten,zou nimeer bijkomen van het lachen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00