Eén schandalig dure baltoets: aanvaller symboliseert al wat er mis is met het voetbal en Man United in het bijzonder

AP
Als er één speler het verval van Manchester United symboliseert, is het Alexis Sánchez wel. De Chileen (30) verdient op Old Trafford wekelijks 450.000 euro, maar komt al heel het seizoen nauwelijks aan de bak. Gisteren viel hij laat in tijdens de kansloze nederlaag tegen Man City en was hij goed voor welgeteld één baltoets. In blessuretijd.

Het moet ongetwijfeld een van de duurste baltoetsen ooit geweest zijn in het voetbal. En dan mogen de Man Utd-bonzen zich nog gelukkig prijzen dat Sánchez niet aan de match gestart was, of dat had hen nog even 75.000 Britse pond (86.000 euro) gekost, zoals een clausule in zijn contract tot juni 2023 uitstippelt. In minuut 83 kwam Sánchez de rechterflankverdediger Darmian vervangen, tien minuten later gaf hij een (geslaagde!) pass rond de middellijn. Toen Solskjaer Sanchez bracht, was de Manchester derby al lang een verloren zaak voor de ‘Red Devils’. Bernardo Silva en Sané hadden de ‘Citizens’ dan al een forse stap dichter richting landstitel gezet. Voor Man Utd is Champions League-voetbal volgend seizoen nog wat verder weg. 527 minuten lang zonder goal, op twee penalty’s na. De zevende nederlaag in negen duels, hun slechtste reeks in 57 jaar. En zondag wacht Chelsea.

En zeggen dat Manchester United met de transfer van Sánchez tijdens de wintermercato van 2018 dacht een echte ‘coup’ gepleegd te hebben. Voor de neus van rivaal City weggekocht bij Arsenal, Mkhitaryan graag de andere richting uitgestuurd. Met veel poeha voorgesteld. Op twitter ging een filmpje van de officiële aankondiging, waarbij Sanchez piano speelde, viraal. Een flink jaar later is de chaos in het rode deel van Manchester nauwelijks te overzien. Door de komst van de Chileen is de hele loonstructuur op Old Trafford hertekend. Toppers als De Gea wijzen naar het salaris van Sánchez als er verlengd moet worden. Of als ze gewoon willen blijven, in het geval van Pogba. Wanneer de club weigert daarin mee te gaan, wordt er gerebelleerd. Naast en, de resultaten indachtig, ook op het veld. Een strijd die zelfs Mourinho niet kon winnen, al nam die in zijn geheel eigen stijl lang de handschoen nog op. Maar nu vallen ook onder Solskjaer de maskers af. De Noor hoopt deze zomer al het ballast uit zijn kern te smijten, maar zelfs mindere goden als Darmian staan weigerachtig tegenover een vertrek omdat geïnteresseerde clubs hun salaris nooit kunnen evenaren. Of waarom er aan de miserie van de Mancunians maar geen einde lijkt te komen.

Alexis Sanchez in de Manchester derby gisteren. Niet in actie.
Photo News Alexis Sanchez in de Manchester derby gisteren. Niet in actie.

Tot overmaat van ramp, is het rendement van Sánchez miniem. Vorig seizoen 3 goals in 18 optredens, dit seizoen twee doelpunten tijdens 25 (scherts)vertoningen. Een outcast in de kleedkamer, alleen met Lukaku zou hij een goeie band onderhouden. De fans van Man United zijn de wanhoop nabij, Fernando Felicevich ongetwijfeld niet. Die laatste, dat is zijn zaakwaarnemer...

Sanches vervangt Darmian in minuut 83.
Action Images via Reuters Sanches vervangt Darmian in minuut 83.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Thierry Verhaegen, ik geef je gelijk. Echter het is de taak van de club zelf dat iedere betaalde speler 100% fit moet zijn. Alexis Sánchez had nooit naar Man.United moeten gaan, want Mourinho houdt niet van aanvallende spelers.Hij houdt liever 10 achter de bal en een man tegen de middenlijn aan. Mourinho heeft hiermee veel prijzen mee gewonnen, maar het is spel was vaak niet om aan te zien. Pure afbraak voetbal, snap niet dat de supporters die een duur kaartje kopen dat gepikt hebben.

 • thomas vervotte

  Ik weet niet wat ik walgelijker vind, 'spelers' die 500 000 euro per week verdienen of supporters die betalen om deze 'spelers' te sponsoren... Een maandloon van max 3000€ netto en die jongens zou je terug zien lopen en misschien er terug plezier in zien beleven.

 • Sammy Borgoo

  Solksjaer tekende begin januari voor drie jaar bij Man.Utd. Goede resultaten in het begin, nu terug naar af denkend aan het tijdperk Mourinho. Moeten we hier de tamme spelers eens niet buiten gooien.

 • Thierry Verhaegen

  sanchez staat toch ook totaal niet scherp meer, kijk naar die foto, dat buikje hoort niet voor een topsporter die 450000 per week betaald wordt. Misschien eens clausules in het contract beginnen op te nemen verwijzend naar een speler zijn fysieke paraatheid. Fysieke testen, gewicht, etc ...

 • Johan Billiet

  vind dat sinds het vertrek van Fellaini, UM als een pudding in elkaar is gezakt en er geen lijn in hun spel meer zit en gewoonweg geen middenveld meer heeft..