Eden Hazard 'Speler van het Jaar' voor Chelsea-fans

AP
De fans van Chelsea hebben Eden Hazard verkozen tot 'Speler van het Jaar 2014'. Op het jaarlijkse galadiner deed de Rode Duivel zijn reputatie van stand-up comedian alle eer aan, zoals u op dit filmpje kan vaststellen. Tijdens het dankwoord richtte hij zich tot de ploegmaats: "Misschien moeten jullie volgend seizoen een beetje harder werken."

Een knipoog naar José Mourinho's kritiek. Enkele van Hazards ploegmaats bescheurden het van het lachen, maar ook zijn trainer kon de opmerking best wel smaken. Het meningsverschil, na de uithaal over Hazards defensieve arbeid tegen Atlético, is alweer lang uitgepraat. En 'The Special One' kent Hazard ook: die lost kleine conflicten liever op met een glimlach of een humoristische noot. Mourinho, die de prijs mocht uitreiken, had bij de aankondiging Hazard ook op zijn manier uitgedaagd.

"De stemmen gaan meestal naar de spelers die echt het verschil maken", zei de coach. "Ik ben blij om te zeggen dat de winnaar geen verdediger is, maar ik ben ook happy om te zeggen dat we volgend seizoen meer van je verwachten. You win, the kid." Waarop hij nog eens nonchalant met het blaadje zwaaide en met zijn beste glimlach zei: "En de winnaar is... Eden Hazard." Een aai in de nek en felicitaties volgden.

Beste Engels
Daarna was het aan de Rode Duivel, die zijn beste Engels bovenhaalde: "Ik wil dank u wel zeggen, dank u allemaal. De drie andere genomineerden, Gary (Cahill), Azpi (Azpilicueta) en JT (Terry), jullie verdienden hem ook , maar sorry, ik ben het geworden. En misschien moeten jullie volgend seizoen een beetje harder werken... Euh nee, ik heb een goed seizoen doorgemaakt en ik ben heel blij om voor Chelsea te spelen."

Niet eerste Belg
Eden Hazard volgt als Speler van het Jaar bij 'The Blues' Juan Mata op, ondertussen bij Manchester United. De flankspeler is niet de eerste Belg die bij een Engelse club door de fans tot 'Speler van het Jaar' wordt verkozen. In 2011 viel ook Vincent Kompany bij Manchester City die eer ter beurt. Eerder dit jaar bekroonden de collega-voetballers Hazard ook al als 'Jonge Prof van het Jaar'.