Eden Hazard kan meer dan 360.000 euro per week verdienen bij Chelsea, maar blijft pokeren met Real Madrid

Photo News
Zorgenvrij. Eden Hazard (27) leunt nog altijd rustig achterover. Zelfs nu zijn trainer, Maurizio Sarri, subtiel de druk heeft verhoogd op de contractonderhandelingen. Zijn sterspeler is nog altijd niet gehaast om bij te tekenen. Part of the game.

De ene foto volgt de andere op de officiële kanalen. Marina Granovskaia, CEO van Chelsea, heeft het tegenwoordig druk met poseren. Een elegante handdruk met Ngolo Kanté, sinds 23 november de bestbetaalde speler bij The Blues. Gisteren zat de rechterhand van Roman Abramovich met een brede glimlach naast aanvoerder Cesar Azpilicueta, die tot 2022 bijtekende. Ze loopt het rijtje netjes af, maar in het moeilijkste dossier is er nog geen doorbraak. Een plaatje naast Hazard zit nog niet in de pijplijn.

CEO Marina Granovskaia (R) bij de contractverlenging van Cesar Azpilicueta.
Chelsea CEO Marina Granovskaia (R) bij de contractverlenging van Cesar Azpilicueta.

Op het symbooldossier bijt ook Granovskaia voorlopig de tanden stuk. Zelfs nu hij, met nog achttien maanden op de loonlijst, in principe kan vragen en krijgen wat hij wil. Een recordsalaris, bonussen inbegrepen, van meer dan 400.000 euro per week. Een aanvoerdersband. Als het moet zelfs de sleutels van de club. Om maar te zeggen: zo diep wil Chelsea buigen voor zijn sportief en commercieel uithangbord. Alleen hapt die voorlopig niet. Hazards hoofd staat nog altijd naar Real Madrid. In afwachting van de grote droom houdt hij alles af. Hazard speelt het spel zoals elke speler met een overeenkomst die zijn einde nadert: hard to get. Zelfs bij de club kennen ze zijn wensen. Een jaar na de eerste voorzichtige onderhandelingsaanzet staat Chelsea geen stap verder.

Gevraagd naar de status van de gesprekken kwam Maurizio Sarri, als trainer de spreekbuis van de club, met de volgende update: “Jullie weten allemaal hoe belangrijk Eden voor ons is. Zoals elke speciale speler. Het is nu aan hem, denk ik. De club wil zijn contract nu meteen openbreken, maar het is aan hem. Bal in zijn kamp. Tekent hij bij of niet? Natuurlijk wil ik dat hij blijft, maar enkel als hij zelf ook wil blijven. Ik weet dat er discussies aan de gang zijn met de vertegenwoordigers van Eden. Elke week zelfs, denk ik.”

REUTERS

Mogelijk transferverbod

Subtiel, wellicht zelfs onbewust, voerde Sarri zo de druk op: de pogingen van Chelsea groter voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. De concrete onderhandelingen waarvan sprake zijn er momenteel geen. Status quo, maar voor de club is er wel degelijk haast mee gemoeid. Er hangt Chelsea een transferverbod van twee jaar boven het hoofd, wegens het illegaal vastleggen van jeugdspelers. Zie ook de urgentie bij de contractverlengingen, in het geval dat. Voor het einde van de wintertransferperiode wil Chelsea graag duidelijkheid van Hazard. Als hij zijn krabbel niet zet, wenst Granovskaia zo snel mogelijk voor een vervanger te kunnen gaan. Christian Pulisic van Dortmund - prijskaartje van 70 miljoen - is de prioriteit, maar dat maakt Hazards rekening niet. Hij pokert lustig door, Real indachtig.

Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvs Bramslecht

  Frans en Thomas: geld verzacht heel wat leed en verjaagt heel snel slechte dromen. Kan je je voorstellen hoeveel van die jonge gastjes alle gevoel met de realiteit verloren zijn? Die beseffen zelfs niet meer dat er ook mensen zijn die hard, heel hard moeten werken voor amper een fractie van wat zij verdienen. Maar daar trekken zij zich niks van aan.

 • Pieter De Koninck

  Zou hij het plezant vinden in den Europa League, met die Wit-Russische, Hongaarse en Griekse ploeg Niet dat het programma van Real zoveel mooier was ze... Buiten Roma dan

 • Khalid Azarouali

  Real wilt hazard totaal niet, perez gaat volgend jaar met een gigantische bod volop wagen op mbappe! Dat is de realiteit...

 • jef Joossens

  Ik heb daar helemaal niets op tegen. Als er mensen zijn die dat willen betalen dan zou hij gek zijn om te zeggen dat het te veel is. Ik gun het hem. Als je dat ook wil verdienen ga dan trainen en zie dat je even goed word. Zal niet makkelijk zijn :-)

 • Carlos Simonis

  Daarom vertel ik de jeugd ook, ga voetballen en zorg dat je minimaal in de 1e klasse kan spelen, vertrek na 5 jaar naar China of naar een zandbakcompetitie, dan ben je met je 30e financieel onafhankelijk...zeker weten