Eden Hazard beslist Engelse topper: Rode Duivel smeert met Chelsea na twee assists City eerste nederlaag aan

Photo News
De beste Rode Duivel van 2018 pushte ongeslagen kampioen Manchester City mee van zijn schavotje. Eerst topschutter voor weken, nu leider in de assistranking in de Premier League. Afwerker is nu aangever. Met twee beslissende passes had Eden Hazard, als valse 9, meer dan zijn aandeel in de verrassende zege van Chelsea. Een zich ongenaakbaar wanende City werd brutaal uit zijn comfortzone geduwd. Liverpool voert de ranking aan.

Amper de bal op de helft van de tegenstander. Een schot op doel. Voetbal is een vreemd spelletje. Soms heb je bijzonder weinig nodig om toch het doel te vinden. Een briljante actie van Chelsea op slag van rust volstond voor de voorsprong. De lange bal van Luiz, het getrippel van Eden Hazard en de gemeten pass perfect in het pad van de aanlopende man. Ngolo Kante, nochtans geen doelpuntenmaker, knalde hem knap binnen. Een dreun voor City. De kampioen voetbalde zoals ze dat gewoonlijk doen. Pressend als het moet, maar vooral met meesterschap aan de bal. Chelsea kwam er amper uit. Hazard, naar goede gewoonte als valse 9 tegen City, Willian en Pedro haalden amper meer baltoetsen dan Ederson, doelman van de Citizens. Alles waar Sarri-ball, het voetbal dat zijn trainer predikt, niet voor staat. 

Had het er aan de rust anders uit kunnen zien. Absoluut. Balverlies van Jorginho werd tot twee keer toe niet afgestraft. Een schotje van Sterling, bij afwezigheid van Agüero, was te zwak. Sané dribbelde een hele defensie op hun kont, maar raakte niet voorbij het handje van Kepa. Schoten van David Silva en Sané eindigden op de blokkende billen van Rüdiger en Azpilicueta. Het was overleven voor Chelsea zonder dat zijn achterste linie helemaal uit verband werd gespeeld. Bij City ontbrak de angel. Een match waarin ze Kevin De Bruyne, nog altijd geblesseerd maar tot vandaag amper gemist, hadden kunnen gebruiken. Dat beetje meer gif, dat beetje meer venijn. 

AFP

Na rust vond Chelsea meer zijn draai. City vond zijn vierde en vijfde versnelling niet meer. Hazard zag meer leer. Hij lokte fouten uit en strooide met een paar subtiele hakjes. Pedro en Willian faalden in de zone van de waarheid. Chelsea verloor Kovacic met een spierblessure, City David Silva - december is de  blessuremaand in de Premier League. Guardiola gooide Jesus in de frontlijn, maar kansen leverde dat amper op. Chelsea verdedigde zich met man en macht en loerde op de counter. Het doelpunt viel aan de andere kant. Eden Hazard lepelde een corner op de haardos van David Luiz, die de bal straf in de verste hoek verlengde. Luiz gleed op de knieën richting cornervlag, Barkley volgde hem synchroon.

Photo News

Hazard was niet de Man van de Match, maar wel bijzonder bepalend. Hij mag dan wel sinds 7 oktober droog staan, na 7 goals in de eerste 8 matchen, maar onopgemerkt is hij met acht assists wel naar de top in de assistranking geslopen. De plaats die Kevin De Bruyne normaal gezien bezet. Zeven goals en acht assists in vijftien matchen is een mooie balans. Gemiddeld is hij elke wedstrijd beslissend geweest. Sarri’s belangrijkste schakel. Vincent Kompany kwam, zoals in alle topwedstrijden dit seizoen, niet van de bank. 

Action Images via Reuters4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • françois troch

  Klasse Hazard niets doen en mee de wedstrijd beslissen

 • Ronny Popelier

  Het zijn de doelpunten die bepalen over winst of verlies, voor de rest kwam Chelsea noch Hazard er echt niet aan te pas, laat staan dat Hazard de wedstrijd bepaalde. Anderzijds City heeft nagelaten de kansen te verzilveren.

 • Carlos Simonis

  Manchester City kreeg de kansen, het had in de eerste helft al op 4-1 moeten staan voor Man.City. Maar zie, Chelsea maakte hun kansen die ze kregen wel af. Een prachtige wedstrijd waar Chelsea de gelukkige was. En geluk bepaalt vaak in het voetbal of je goed of slecht ben, dit keer was Chelsea ( met geluk) goed ( volgens de supporters en sportjournalisten)

 • Marc Verschaeren

  Hazard heeft geen bal geraakt en bepaald de match ? , briljant . City heeft hem 30 seconden gelost in 90 minuten en 2X bingo .