Divock Origi: "Sluit niet uit dat ik dit seizoen nog speel"

EPA
Divock Origi heeft er goede hoop op dat hij spoedig hersteld zal zijn van zijn enkelblessure. Dat meldt de Rode Duivel via de clubwebsite van Liverpool. Origi sluit zelfs niet uit dat hij nog in actie komt voor het einde van het huidige seizoen. "Ik denk dat dat mogelijk is ja, ik geloof er in elk geval in. Het is mijn doelstelling om zo snel mogelijk weer op het veld te staan."

Divock Origi raakte op 20 april geblesseerd aan de enkel na een gemene overtreding van Funes Mori tijdens de competitiewedstrijd tegen Everton (4-0). Een operatie bleek niet nodig, de onbeschikbaarheid van Origi werd geschat op drie tot vier weken. De revalidatie van de Rode Duivel verloopt intussen voorspoedig, zo laat hij weten via liverpoolfc.com.

"Ik ben nu tien dagen aan het revalideren en maak elke dag progressie", zegt Origi. "Het verschil tussen gisteren en vandaag bijvoorbeeld is immens. We werken aan mijn herstel. Ik kom 's morgens heel vroeg naar de club en vertrek pas 's avonds laat. Dat is nodig, want ik wil zo snel mogelijk terugkeren."

Origi acht het mogelijk dat hij dit seizoen nog in actie komt met Liverpool. "Ik denk dat dat mogelijk is ja, ik geloof er in elk geval in. De fans spelen daar ook een rol in. Ze steunen mij enorm, ik wil hen daarvoor iets teruggeven. Hun steun geeft mij de energie om keihard te werken en alles te geven om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Er komen nog belangrijke wedstrijden aan, iedereen wil daar bij zijn, ook ik."

Liverpool speelt morgenavond de return in de halve finale van de Europa League tegen Villarreal. De 'Reds' moeten tegen de Spanjaarden een 1-0 nederlaag goedmaken. In de Premier League neemt Liverpool het op Anfield nog op tegen Watford (8 mei) en Chelsea (11 mei). Op 15 mei sluiten de troepen van Jürgen Klopp de competitie af op het veld van West Bromwich.