Diego Costa heeft akkoord met club van Witsel

Photo News
Tianjin, de club van Axel Witsel, heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Diego Costa (28) over een transfer komende zomer. Chelsea wil van zijn topschutter af.

De spits van Chelsea en zijn makelaar, Jorge Mendes, onderhandelden vorige vrijdag met de Chinezen over een eventuele overgang. Ze werden betrapt in het restaurant in Knightsbridge, het rijkere gedeelte van Londen. "Wij hebben een persoonlijke overeenkomst met een drietal spelers", bevestigt Tianjin baas Shu Yuhei. "Ze willen komen, hun clubs willen hen verkopen, alleen moeten we nog akkoorden vinden over de transferprijs." Costa heeft nog niets ondertekend. Hijzelf wil de kat nog even uit de boom kijken. Hij hoopt dat een andere Europese club, genre PSG, nog aanklopt voor hem. Chelsea opteert voor een verkoop aan Tianjin en de daaraan verbonden miljoenen - ruim 80 miljoen euro. Met dat bedrag hoopt de competitieleider zijn elftal fors te versterken. Alexis Sánchez (Arsenal) en Romelu Lukaku (Everton) zijn de voornaamste targets. Alleen wil Chelsea geen 120 miljoen euro neertellen voor onze landgenoot.

Costa heeft het al een tijdje gehad in Londen. De voorbije twee jaar smeekte hij elke transferperiode wel om een transfer. Tot twee keer toe ketste een terugkeer naar Atlético af en in januari botste hij zwaar met coach Antonio Conte, toen hij een overgang naar Tianjin probeerde door te drukken. Eigenaar Roman Abramovich bemiddelde toen.

AFP