Dennis Bergkamp verkozen tot 'mooiste speler om naar te kijken'

anp
De Nederlandse ex-topvoetballer Dennis Bergkamp is volgens de Daily Mail de 'mooiste speler om naar te kijken' die ooit in de Premier League heeft gevoetbald. De sierlijke aanvaller houdt stilisten als Eric Cantona, Gianfranco Zola en Matt Le Tissier achter zich.

Maandag begon de Daily Mail met aftellen in een top-50 van 'most beautiful players to watch' en vrijdag maakte het de beste tien bekend. Bergkamp, die tussen 1995 en 2006 furore maakte bij Arsenal, voert de lijst aan. De Amsterdammer groeide bij de Gunners uit tot een grootheid in de Premier League. Met zijn unieke balcontrole en wonderschone doelpunten won hij de harten van de Engelse voetbalfans. Vooral zijn onnavolgbare passeerbeweging en doelpunt in maart 2002 tegen Newcastle United (onderaan dit artikel) staat nog bij iedere liefhebber op het netvlies. De Daily Mail noemt die goal zijn 'magic moment'; het gaf de doorslag om Bergkamp op 1 te zetten in de indrukwekkende lijst.

De reden waarom grote spelers als Alan Shearer, Roy Keane en John Terry niet op de lijst staan is volgens de Daily Mail omdat zij het in 'techniek, balcontrole en hunkering naar volmaakt voetbal' afleggen tegen de vijftig uitverkorenen. ,,Voor spelers als Bergkamp komt het publiek naar het stadion. Wij hebben gekozen voor verdedigers bij wie het lijkt of ze alle tijd van de wereld hebben, middenvelders die ruimte zien waar niemand anders die ziet en aanvallers die vanuit het niets kunnen scoren."

'Non-flying Dutchman' Bergkamp wordt genoemd als de architect van de revolutie bij Arsenal, midden jaren 90. ,,Zijn techniek, overzicht en absolute klasse zijn het die de Gunners onder Arsène Wenger groot konden maken."

De volledige top-10:
1. Dennis Bergkamp (Arsenal)
2. Matt Le Tissier (Southampton)
3. Gianfranco Zola (Chelsea)
4. Eric Cantona (Manchester United)
5. Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, Manchester United, Fulham)
6. Thierry Henry (Arsenal)
7. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
8. Ryan Giggs (Manchester United)
9. Luis Suárez (Liverpool)
10. Paul Scholes (Manchester United)
35. Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Bergkamp stijlvol aan de bal tegen PSV.
anp Bergkamp stijlvol aan de bal tegen PSV.
Bergkamp tijdens zijn afscheid van Arsenal.
afp Bergkamp tijdens zijn afscheid van Arsenal.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00