Dembélé zes matchen geschorst, maar Spurs leggen zich niet neer bij straf

Photo News
Tottenham Hotspur is niet meteen van plan zich zomaar neer te leggen bij de schorsing van Moussa Dembélé. De stijlrijke middenvelder klauwde afgelopen maandag tot tweemaal toe naar het oog van Chelsea-spits Diego Costa en kreeg zopas een schorsing van zes wedstrijden, maar de Spurs vechten die sowieso aan.

Net voor het einde van de eerste helft was de middenvelder van Tottenham betrokken in een incident met Chelsea-aanvaller Diego Costa. In het tumult krabde Dembélé de Spaanse international in het gezicht. De scheidsrechter had het voorval niet gezien, maar Dembélé wordt vervolgd op basis van videobeelden.

Op dergelijk misdrijf staat normaal drie speeldagen schorsing, maar bij de FA klinkt het dat de Rode Duivel "gezien de ernst van de feiten" zwaarder moet worden geschorst. Dembélé kreeg een schorsing van zes speeldagen, maar daar willen ze op White Hart Lane dus niet van weten. Zij vinden dat de standaardstraf van drie speeldagen meer dan voldoende is en zullen de straf hoe dan ook betwisten.

REUTERS
Photo News