Dembélé krijgt steun: "Schorsing veel te zwaar"

Shay Given.
REUTERS Shay Given.
Mousa Dembélé moet van de Engelse voetbalbond FA zes wedstrijden aan de kant blijven voor zijn uithaal naar Diego Costa in de competitiematch van afgelopen maandag tegen Chelsea. De gelouterde doelman Shay Given, sluitstuk van Stoke en de Ierse nationale ploeg, vindt de sanctie voor de Rode Duivel van Tottenham "veel te zwaar", zo zegt hij op BBC Radio.

"Kijk naar het incident. Stak hij zijn vinger in zijn oog en raakte hij het ook echt? Ik heb veel ergere tackles gezien die niet bestraft werden of waarop maar twee of drie matchen schorsing volgden. Stel dat iemand met twee voeten vooruit in duel gaat en het been van de tegenstander breekt, zodat die zes of negen maanden out is, en daarna vrijuit gaat. Zoiets is onbegrijpelijk. De vingers van Dembélé waren niet recht in zijn oog. Hij krabde een beetje op zijn gezicht. Dit is streng. Ik begrijp dat de FA de boodschap wil geven dat zoiets niet kan, maar ik heb ergere dingen gezien op een veld."

Oud-spits Jason Roberts gaat akkoord en verwijst naar de elleboog van Fellaini tegen Leicester (die hem drie matchen kost). "Er gebeuren dingen op een veld waarbij iemand echt gewond kan raken, zoals de elleboog van Fellaini op Huth. Dat was volgens mij veel gevaarlijker dan wat Dembélé deed."

Photo News