De ‘man mountain’ in Romelu Lukaku: spits loopt vrolijk door na schandelijke aanslag

rv
Zijn extra kilo’s zijn zeker dit seizoen al een thema geweest op Old Trafford, maar gisteren toonde Romelu Lukaku een van de grote voordelen van wat meer spiermassa. Een ware aanslag op zijn lijf gleed hij van zich af alsof hij even een stofje van zijn jas veegde.

Manchester United - Southampton werd een match om niet snel te vergeten. Twee heerlijke goals van de Saints (zie video onderaan), een pareltje van Andreas Pereira, maar ook en vooral opnieuw twee goals van ‘Big Rom’. Die deed zijn bijnaam alle eer aan toen hij in de eerste helft, bij 0-1 voor de bezoekers, de bal recupereerde langs de zijlijn en opdreef. Alleen om met een vliegende aanslag belaagd te worden door Ryan Bertrand. De flankverdediger van Southampton (29) leek wel even ‘Street Fighter’ te spelen. Maar ondanks dat de lijnrechter meteen opzichtig vlagde voor een fout, overleefde Lukaku de aanslag alsof het niets was en liep hij gewoon door. Scheidsrechter Attwell gaf voordeel om na de actie Bertrand het meer dan verdiende donkergeel onder de neus te duwen.

Over het gewicht van Lukaku is de voorbije zeven maanden wat te doen geweest, maar deze week nog suste Ole Gunnar Solskjaer het debat: “Of hij op een American Footballer lijkt? Nee, nee, nee. Spieren kan je snel verliezen. En voor ons is het belangrijk dat hij goals maakt. Dat zal hij ook doen.” En of Lukaku dat woensdag, op Crystal Palace, en gisteren tegen Southampton deed. Met twee keer een ‘brace’ snoert hij de criticasters en internettrollen de mond. Net zoals Bertrand even van zich afgeschud.

rv
rv
rv4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jose Van Hauwaert

  Mierenneukers de Lukaku anti's. Mooi of niet, hij schiet ze binnen of geeft assist, meer moet dat niet zijn voor een spits. Gerd Muller, was te klein om te koppen, te traag om iemand voorbij te sprinten, had geen techniek en kon niet dribbelen, maar hij was wel een topschutter..zoals Lukaku die wel kan sprinten, koppen, dribbelen....

 • Peter Thys

  hij mag eens mooie goalen maken voor al dat geld,deze keer 100% gelijk Egbert.Trouwens gebruiken zijn ploegmaten hem als schietschijf en zo kan men ook goalen maken !

 • Wouter Van de Walle

  Heerlijke beelden, wat een beest!

 • egbert vansteenstraeten

  2 mooie goals van Big Rom! Waarschijnlijk weer binnenleggers voor de anti's. Of mss tegen een slechte ploeg. Niet vergeten dat slechte ploegen meestal met alleman in de 16 staan en dus niet altijd simpel binnentikken dus!