De liefdesbrieven van José Mourinho naar zijn 'special force' Marouane Fellaini

Photo News
Zijn trainer ziet hem graag. José Mourinho heeft er ondertussen een gewoonte van gemaakt. Op tijd en stond gooit hij een liefdesbriefje naar Marouane Fellaini, soldaat naar zijn hart. Een charmeoffensief met een achterliggende boodschap: "Ik wil niet dat je weggaat".

Een directe aanleiding was er niet. Op het eind van zijn persconferentie na Liverpool begon José Mourinho spontaan over Marouane Fellaini. Een speciale vermelding van 'The Special One' voor zijn 'Special Force', zijn betrouwbare soldaat in specifieke wedstrijdsituaties tegen specifieke tegenstanders. ’t Was niet de eerste, zeker niet de laatste keer. Als het moet, bestoeft Mourinho Fellaini nog door tot 27 mei, de dag na de Champions League-finale. Zijn trainer heeft de Rode Duivel graag, als loyale speler maar ook als mens. Eén die voor zijn trainer zijn voet zou willen breken – zo heeft Mourinho ze graag.

Sinds de zomer van 2016 zwaait hij met lof naar Fellaini. Zijn prestaties deden het grote deel van het overredingswerk, maar de boodschappen van Mourinho hebben geholpen om de perceptie te doen keren. Fellaini is op Old Trafford niet langer pispaaltje tegen wil en dank, symbool van de malaise onder Moyes en Van Gaal. Hij is uitgegroeid tot een belangrijke pion, ongeacht zijn rol als basisspeler of bankzitter. Boegeroep en venijnige aanvallen op sociaalnetwerksites hebben plaatsgemaakt voor aanvaarding en respect. De overlever heeft harten gewonnen. Met José Mourinho als zijn grootste aanbidder.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christiaan Goethals

  De bal veroveren met de borst en daarna een goeie passing, daar bewonder ik hem voor. Goed kopspel en bikkelen, dat kan soms van pas komen in een wedstrijd, want hij heeft al de Duivels wedstrijden doen winnen. Meenemen naar het WK.

 • rudolf jacobs

  hij kan het als hij wil maar willen is wat anders,en zijn ellebogen das een probleem,spijtig ,en nu hij bij de oudere zit begint nu juist zen verstand te komen,maar dan nog en af en toe heeft hij van die spastische neigingen en dan vliegen zij armpjes en ellebogen weer int rond,misschie tweede carriere als kooivechter is maar een ideetje

 • bjorn nuyttens

  is een goeie speler zet liever hem dan witsel in de basis

 • Peter Simons

  Natuurlijk dat het boegeroep verstomd is. Hij zit veel op de bank of niet in de kern. De plaats die volgens de fans de juiste is maar hun mening over Fellaini, dat hij te kort komt voor dit niveau, is niet veranderd.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00