De Bruyne trekt assistteller met twee op voor meedogenloos Man City bij Aston Villa, Agüero scoort er drie

AFP
Aston Villa
AVL
Aston Villa AVL
1
6
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Vingers in de neus. Man City rolde op, over en nog eens over Aston Villa. Riyad Mahrez zette de toon, Kevin De Bruyne krikte toen de match al beslist was de assistteller nog wat op met twee beslissende passes. HattrickheldSergio Agüero wipte over Thierry Henry als best scorende buitenlander in de Premier League met 177 goals. Aan dit tempo moet de Fransman zelfs ook vrezen voor zijn assistrecord. KDB snuffelt eraan en zit in de top twintig der productiefste assistgevers van de Premier League.

Het was zo simpel allemaal. Vijf doelpogingen, vier goals aan de rust. Meedogenloos. Aston Villadebutant Danny Drinkwater zag er niet goed uit - hij kon niet verbergen dat hij een jaar niet op dit niveau heeft gespeeld. Twee doelpunten van Riyad Mahrez legden de match al vroeg in een beslissende plooi. Kevin De Bruyne had zijn aandeel in de eerste, waarin hij met een slimme ren de zee deed splijten.

Vanaf dan speelde City echt met Villa, geteisterd door zware blessures in zijn as. Kevin De Bruyne gaf een pass aan Sergio Agüero. Die had iets moois in gedachte. Een tik en vervolgens hard uithalen - een goeie doelman had die uit zijn bovenhoek geranseld. Een doelpunt dat hem naast Thierry Henry zette in de ranking van best scorende buitenlander ooit in de Premier League. Het afgelopen decennium kende de Engelse topklasse geen efficiëntere spits dan de Argentijn. Machine. In de tweede helft wipte hij over Henry. Hattrick. 

Photo News

Henry speelt de komende maanden mogelijk nog een record kwijt aan een Manchester Cityspeler. Kevin De Bruyne heeft bloed geroken. Hij is nog zes assists verwijderd van de 20 die de Fransman in 2002-03 liet noteren. Moet lukken met nog zestien wedstrijden respijt. De Bruyne gaat straks nog wat meer de geschiedenisboeken in. Definitief in de top twintig der meest productieve assistgevers van de Premier League nu ook.

De top twintig van productiefste assistgevers in de Premier League met een nieuwkomer op 20: De Bruyne.
rv De top twintig van productiefste assistgevers in de Premier League met een nieuwkomer op 20: De Bruyne.

Zijn veertiende was de mooiste. Trademark De Bruyne. Een gemeten voorzet met zijn rechter met de juiste snelheid, het juiste gewicht, de juiste plaatsing. Gabriel Jesus werkte simpel af. Geen speler in de Premier League heeft een betere voorzet dan KDB. 

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat hij dat onderstreepte. Een uur De Bruyne volstond - daarna mocht hij gaan rusten. Man City cruiste naar een ruime 1-6 winst. 

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.