De Bruyne scoort eerste Premier League-goal sinds 22 december en gidst City naar leidersplaats

AFP
Manchester City
MCI
Manchester City MCI
2
0
Cardiff City CAR
CAR
Cardiff City
Een brede glimlach, een handshake met de ploegmakkers. Kevin De Bruyne scoorde vanavond zijn eerste competitiegoal sinds 22 december vorig jaar. Tegen degradatiekandidaat Cardiff City kende Manchester City niet de minste moeite (2-0).

En of het deugd deed bij ‘KDB’, het doelpunt waarmee hij de debatten opende. Wanneer iedereen een voorzet verwachtte, fusilleerde hij de Cardiff-doelman in de korte hoek. Preciezer kon haast niet. Links of rechts - ‘t maakt hem allemaal niet uit. Van zijn laatste veertien goals in de Premier League scoorde hij er zeven (50%) met de linker. Het in degradatiezorgen verkerende Cardiff bleek niet meer dan een gezondheidswandeling voor de Citizens, die na vanavond weer koploper zijn. Sané verdubbelde nog voor rust met een overhoekse knal.

Cardiff leek rijp voor de slachtbank, maar hield het wonderwel bij twee tegentreffers. Kansen bij de vleet nochtans voor City. In het Etihad zullen ze er alleszins niet wakker van liggen. De leidersplaats is opnieuw een feit. Liverpool telt als tweede één puntje minder. Kers op de taart voor De Bruyne: hij werd door de stadionspeaker omgeroepen als ‘Man of the Match’. 

Action Images via Reuters
Photo News
Photo News
REUTERS
REUTERS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • alfons moons

    En waar was de zo bejubelde reserve Belg KPNY ?

  • christophe laporte

    Mislukte voorzet die binnen gaat. Maak daar nu niet meer van dan nodig.

  • Rudolf Jacobs

    Ni moeilijk winnen van een ploegje met kadetten de cardiff trainer had in de kranten en op tv al geroepen dat hij met kindermentaliteit ging spelen om machester city aan de titel te helpen,hopelijk zakt cardiff en leggen andere ploegen klacht neer