De Bruyne laat na dichter bij assistenrecord Henry te sluipen in duel tegen Trossard, hattrick Sterling

De Bruyne heeft Trossard voor zich.
Pool via REUTERS De Bruyne heeft Trossard voor zich.
Brighton & Hove Albion
BHA
Brighton & Hove Albion BHA
0
5
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Nieuwe demonstratie van Manchester City. Het kind van de rekening heette ditmaal laagvlieger Brighton. 0-5, in een duel tussen De Bruyne en Trossard. Die laatste kon dreigen voor de pauze met een schot tussen de palen, De Bruyne regisseerde maar liet na zijn statistieken (18 assists en 11 goals) op te vijzelen. Henry blijft (voorlopig?) buiten schot met 20 assists. City speelt nog drie matchen.

Niet De Bruyne maar Raheem Sterling was eens te meer het feestvarken van Guardiola’s geolied raderwerk. De aanvaller was goed voor een hattrick en zit al aan 17 goals in de Premier League en 27 stuks in alle competities dit seizoen, alsjeblieft. Ook Gabriel Jesus, met de 0-2 vlak voor de pauze, en Bernardo Silva scoorden. 

De Bruyne was wel goed voor twee pré-assists. Hij zag zijn corner verlengd door Rodri voor de goal van Jesus en lanceerde Mahrez die de perfecte voorzet in huis had voor Sterlings tweede goal. KDB ging even na het uur naar de kant, ook de match van Trossard zat er even later op. Brighton en Trossard hoeven zich ondanks de afstraffing geen zorgen te maken om nog te degraderen. De ‘Seagulls’ tellen 8 punten voor op het nummer 15 Bournemouth.

Sofascore

Lees ook. De vraag van 300 miljoen: pusht De Bruyne voor een transfer als het TAS de Europese schorsing van City bevestigt? (+)

Raheem Sterling mag de wedstrijdbal mee huiswaarts nemen.
AP Raheem Sterling mag de wedstrijdbal mee huiswaarts nemen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick morel

    City met of zonder De Bruyne is een gigantisch verschil. Trossard is goed bezig en begint te scoren.