Daar is doelpunt 25: Romelu Lukaku knikt Man United naar halve finales van de FA Cup

Lukaku werkt nummer 25 tegen de netten.
Photo News Lukaku werkt nummer 25 tegen de netten.
Op naar de dertig voor het eerst in zijn carrière. Romelu Lukaku (24) kopte Manchester United naar de halve finales van de FA Cup. Zijn vijfentwintigste van het seizoen haalde wat druk van de ketel na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League. Een vuistje van Lukaku voor zijn trainer onder vuur, een vuistje terug. Die andere untouchable, Nemanja Matic, zorgde voor zekerheid.
Photo News

“Idioten”. “Ideologen”. “Voetbalerfenissen”. “Het woordenboek van het leven”. Op een ongelooflijke persconferentie, de dag voor het FA Cupduel met Brighton, had Jose Mourinho nog eens laten voelen dat het vuur bij hem nog brandde. Een arrogante tirade aan het adres van zijn criticasters. ‘The Special One’ op zijn sterkst. “We hebben weinig tijd gehad om te rouwen. Ik zag geen reactie op training, want we trainen altijd goed.” Waarna hij de recente Champions Leaguegeschiedenis van United opsomde en op de onervarenheid van zijn ploeg wees. “Toen ik in Real arriveerde, speelden er maar drie ooit in de kwartfinales van de Champions League. Kijk waar de spelers die United vorig seizoen verlieten nu spelen. Hoe ze voetballen en of ze al spelen. Dat zijn erfenissen. Wanneer ik de club zal verlaten, zal mijn opvolger hier vinden: Lukaku, Matic en De Gea. Ze zullen spelers vinden met een andere mentaliteit, een andere achtergrond, een verschillende status, een andere knowhow.”

Matic kopt de bevrijdende 2-0 binnen.
Getty Images Matic kopt de bevrijdende 2-0 binnen.

Andere spelers noemde hij niet. Tekenend. Enkel over zijn doelman, Matic en Lukaku heeft hij geen klagen. Zou het toeval zijn geweest dat die laatste twee tegen Brighton opnieuw afleverden. Goeie voorzet van de Serviër, simpele kopslag van Lukaku. Een doelpunt dat United op weg zette richting Wembley voor de halve finales van de FA Cup, enige trofee nog in zicht voor United. Troostprijs voor een teleurstellend seizoen. Voor Lukaku was het zijn vijfentwintigste van het seizoen. Zijn op en na beste aantal ooit - hij heeft nog twee maanden om de 26 van vorig jaar bij Everton te overtreffen. De spits balde zijn vuist richting zijn trainer. Die gaf er een terug. Beiden hebben mekaar gevonden. Winnaars onder een. Zelfs in moeilijke tijden.

United sleepte zich naar het eindsignaal. Slaapverwekkend voetbal en slechts een bal tussen de palen in de tweede helft - ook Lukaku zakte mee weg. Brighton vergat halve en hele mogelijkheden te benutten, maar Matic zorgde vijf minuten tijd voor zekerheid. Vooral de zege telde, niet de manier waarop. Geeuw.

Fellaini viel een minuut voor tijd in.

Photo News

Eerder op zaterdag had Tottenham zich via een vlotte zege bij Swansea al in de halve finale gevoetbald. De Spurs hadden geen kind aan de Welshmen: 0-3 dankzij goals van de twee uitblinkers: Eriksen (2) en Lamela. Vertonghen speelde achterin naast Davinson Sanchez de hele partij, de opnieuw fitte Alderweireld en Dembélé kwamen niet van de bank. Die laatste werd rust gegund. Zondag staan de twee overige kwartfinales op het programma, Wigan - Southampton en Leicester - Chelsea. De halve finales worden op 21 en 22 april in Wembley, tevens de thuisbasis van Tottenham dit seizoen, gespeeld. Dat mythische stadion is ook het decor voor de finale op zaterdag 19 mei.

Vertonghen in duel met Swansea-spits Tammy Abraham.
Photo News Vertonghen in duel met Swansea-spits Tammy Abraham.19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Haelen

  25 doelpunten in een defensief systeem, staat bijna altijd op een eiland. Dan zijn dat vrij goei cijfers alweer. En ja, hij is technisch niet de beste speler, maar hij scoort, en dat is toch zijn job geloof ik.

 • Pier Aspe

  Die had mijn grootmoeder er ook ingekopt....stop met Lukaku een wereldspeler te noemen...

 • Mario Ryckaert

  Davy Van LAecke en eric debanne...ik adviseer jullie een goede opticien ! Romelu scoort en laat scoren, tot spijt van wie het hem benijdt. En..."Arabië"... is dat een nieuw land ? Vind dat nergens terug in mijn atlas ??

 • Christiaan Goethals

  @Davy Van LAecke@Eric debanne. Jullie hebben het geluk de gazet te kunnen lezen, anders wisten jullie niet wat schrijven.

 • Gunther Serneels

  Topspits,speel hem aan zoals het moet en hij scoort,op en top professional en enorm gedreven.Met voorsprong de beste belgische spits en numero uno van de rode duivels!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00